2024. április 30. Kedd, Katalin, Kitti.
 
Ház állította meg az elszabadult kamiontForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-03-31 09:21:37
Akár tömegszerencsétlenséget is okozhatott volna az a teherautó, amelyik kedden délelõtt rohant egy házba Kakasdon. A kamion egy ház falát teljesen lebontotta, több villanyoszlopot kidöntött majd ...

egy kerítésben állt meg. A sofõrje valószínûleg rosszul lett. A csodával határos módon csak õ sérült meg a balesetben.

Az egész falat kibontotta a kamion. Darabjait több méterrel magával is vonszolta. Csak azért nem sérült meg senki, mert a ház lakatlan volt. A mellette lévõ épület csaknem egy méter vastag téglakerítése állította meg a jármûvet. A házban lévõk nagyon megrémültek.

„Elõször csak álltam, hogy most mi van és vártam. Akkor kezdett lemenni a porfelhõ, akkor láttam, hogy kerítés nincs és itt áll egy autó” – mondta Gyurkovics Ferencné

Az egyik kiszakított villanyoszlop a teherautó platóján landolt, a kamion rakománya, pedig az út szélén. A ház, amelybe a teherautó belerohant életveszélyessé vált, a tûzoltók aládúcolták, hogy ne dõljön össze.

„A baleset során ez a gépjármû ez gyakorlatilag az épület rombolásán kívül egy gázcsonkot is rombolt, a gázszolgáltató helyi szakemberei a gázcsonkot már gyakorlatilag nyomásmentésítették, így nem okoz közvetlen veszélyt, tehát tudunk dolgozni” – mondta Ábrahám Sándor, mûszaki-mentési osztályvezetõ.

A helyiek szerint csoda, hogy a sofõrön kívül senki sem sérült meg. A járdán ugyanis sokan szoktak közlekedni és a közeli buszmegálló is tömve volt, amikor a teherautó elszabadult.

A kamion több villanyoszlopot is kidöntött. Az áramszolgáltató szakemberi folyamatosan azon dolgoznak, hogy helyreállítsák a vezetékeket. Várhatóan késõ estére lesz újra áram az érintett házakban.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!