2024. május 2. Csütörtök, Zsigmond.
 
Vége a fûtésszezonnakForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-04-15 11:57:15
Véget ér csütörtökön a hivatalos fûtési idény, de ez nem jelenti azt, hogy automatikusan kikapcsolják a szolgáltatást a fõvárosi távhõs lakásokban. Az épületek körülbelül 60 százalékának szerzõdése van ugyanis a Fõtávval, ...

és ezekben melegek maradhatnak a radiátorok május 15-ig az elõre meghatározott hõmérsékleti értékekig. A maradék 40 százalék közös képviselõit igyekeznek megkeresni pénteken a társaságtól, de a közös képviselõk is jelentkezhetnek a cégnél, hogy egyeztessék, kérik-e még a fûtést a következõ hetekben.

Budapesten több mint 4500 épületben összesen körülbelül 240 ezer távfûtött lakás van. A Fõtávval ezek közül nagyjából 850-nek nincs szerzõdése. A többi megállapodásában konkrét hõmérsékleti értékek vannak, egészen pontosan egy értékpár: akkor kapcsolják ki vagy be a távfûtést ezek az épületben, ha a napi átlaghõmérséklet például 12 fok felé vagy éppen 9 fok alá süllyed. A távfûtött fõvárosi lakások 60 százaléknál tehát attól függ a további fûtés, milyen lesz az átlaghõmérséklet csütörtökön - mondta a Független Hírügynökségnek Balog Róbert, a Fõtáv Zrt. szóvivõje szerdán.

Április 15-én, csütörtökön éjfélig biztosan lesz tehát fûtés, és persze az éjszaka hátralévõ részében sem kapcsolják ki. 16-án, pénteken a Fõtáv munkatársai igyekeznek megkeresni a közös képviselõket azon épületekbõl, amelyeknek nincs szerzõdésük, és egyeztetni velük arról, kérik-e továbbra is a szolgáltatást. A közös képviselõk is jelentkezhetnek a 06-40/200-108-as telefonszámon. A telefonos igénybejelentéshez írásos megrendelést is csatolni kell, mert késõbb ennek alapján számlázzak majd ki a hõfogyasztást erre az idõszakra. A fûtés fenntartását csak közös képviselõk kérhetik, egy-egy lakó külön nem - hívta fel a figyelmet a szóvivõ.

A Fõtáv szerdai közleményében felhívják a figyelmet arra, hogy tavasszal változékony az idõjárás, ezért nehéz beállítani a lakások megfelelõ hõmérsékletét. A központi szabályozás a külsõ hõmérséklet alapján történik, így napközben gyakran lehetnek hidegek a radiátárok, mivel a meleg miatt akkor éppen nincs fûtés. A hõközponti szabályzók az egész épület átlagos hõmérsékletét képesek szabályozni, egy-egy lakásét vagy egy-egy helyiségét nem. Egyedi igényeket csak egyedi szabályozású lakásokban lehet teljesíteni - közölte a társaság.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!