2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Újjáépítenék az MSZP-tForrás: RTl Hírek
Utolsó módosítás: 2010-04-27 09:00:15
Egyelõre csak nevet nem cserélnek a szocialisták, akik a vereség éjszakáján már a megújulással foglalkoztak. Az elnök lemondott és a teljes elnökség is felajánlotta a lemondását. Mesterházy Attila azt mondta: fiatalokkal építené újra a pártot.

„ Majd kiderül”- alig néhány perccel a történelmi vereség elõtt mondta ezt Lendvai Ildikó. Még pártelnökként. Aztán megjöttek az elsõ eredmények.

„Több, mint 30 százalék jutott a Lehet a más politika jelöltjeire, õk a szocialista szavazók” - így vesztette el a párt a szocialista szavazókat, ezzel magyarázta a második forduló eredménytelenségét Szekeres Imre.

Néhány perccel késõbb párt sajtófõnöke még pártelnökként konferálta be Lendvai Ildikót.

„ Az MSZP vezetõsége vállalja a felelõsséget, és levonja az ilyenkor szükséges konzekvenciákat. Ezt teszem én is lemondok pártelnöki tisztségemrõl, és az elnökség is felajánlja a lemondását” – mondta Lendvai Ildikó, a Magyar Szocialista Párt elnöke.

Lendvai Ildikó a legkorábban május végére tervezett tisztújításig vezeti tovább a pártot.

Elõttem az utódom. Lendvai Ildikó Mesterházy Attila listavezetõben látja az utódját. Mesterházy azt mondja, megújítaná a pártot, nevet azonban nem cserélne.

„ Butaság sajtótalálgatás volt, nem a logót kell cserélgetnünk, sokkal mélyebb megújulás kell” – mondta Mesterházy Attila.

Gyurcsány Ferenc ma egy interjúban azt mondta: ahogyan õ tette, úgy kellene most a vereség után az MSZP teljes vezetésének háttérbe vonulnia.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!