2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Szalacsi 2010Forrás: Index
Utolsó módosítás: 2010-05-24 10:00:00
Megbetegedett, börtönben ült, meghalt? Amikor elõször mondtam a szerkesztõségben, hogy riportot készítek Szalacsi Sándorról, volt, aki figyelmeztetett, bizonyára átverés áldozata vagyok, Sándor ugyanis meghalt.

Nem halt meg, de valóban megbetegedett, valóban ült börtönben túlzott önvédelem során elkövetett emberölés miatt, és most segítségre van szüksége. Szalacsi húsz év hallgatás után visszatér.

2002-ben azok is megismerték a Szalacsi Sándort és Fogarasi Árpádot bemutató videót, akiknek nem volt internetelérésünk. A felvételt Bogdányi Ferenc amatõr filmes készítette, amikor egy helyi újságban arról olvasott, hogy Kocsordon atombunker készül. Fogta a kameráját, és ellátogatott a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei, alig háromezer fõs településre, ahol megtalálta az objektum építõjét, Fogarasi Árpádot, illetve egy, a saját agyával vesztes küzdelmet folytató svájcisapkás férfit, Szalacsi Sándort. Az ország egyik elsõ online mémjének számtalan szállóigét köszönhetünk, a szereplõkrõl azonban nem tudtunk semmit.

 

A kerekesszék szabadsága

Szalacsi segítõin keresztül talált meg minket: mivel járni már alig tud, és a keze is nagyon gyenge, elektromos kerekesszékre gyûjt, de nincs meg neki a teljes összeg. Ha segítünk, szívesen mesél magáról és az 1989-es videóról.

 

Szalacsi Sándor

 

Lehocky Krisztián és az eredeti felvételt készítõ Bogdányi Ferenc évek óta támogatják Sándort, hogy ha már "annyi boldogságot, vidám pillanatot okozott az országnak", ne csak nevessünk rajta, segítsünk is neki.

 

Aki úgy gondolja, hogy megpróbálja támogatni Szalacsi Sándort abban, hogy egyedül is képes legyen elmenni kerekesszékével a gyógyszertárig, az a következõ számlaszámra utalhatja adományát:

OTP számlaszám

11773449-00594770-00000000

Kedvezményezett: Bogdányi Ferenc

A közleménybe Lehocky Krtisztián és Bogányi Ferenc kér egy email címet is, hogy az összeg megérkezésérõl visszaigazolást küldhessenek.

Most pedig következzen a riport arról, hogy mi történt a két magyar hõssel az elmúlt  húsz évben:

 

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!