2024. május 3. Péntek, Tímea, Irma.
 
Békák potyogtak az égbõlForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-06-22 09:36:34
Békaesõ hullott pénteken Rákóczifalván a helyiek szerint. Többen állítják, hogy a hatalmas felhõszakadásban nemcsak víz, de apró békák is potyogtak az égbõl.
A vihar után pedig valósággal ellepték a várost a néhány centiméternyi ugráló kétéltûek. A Jász-Nagykun-Szolnok megyei településen élõk azt mondják: nem elõször fordult ez elõ náluk.

Megszámlálhatatlan béka hullt az égbõl, az autósok rossz érzésük ellenére végigmentek rajtuk kocsival.


Így maradt nyoma az aszfalton annak, hogy nemrég még sok béka volt a településen. A pénteki nagy esõbõl már csak a pocsolyák maradtak. A helyiek szerint a viharral érkeztek a békák is Rákóczifalvára, és az égbõl hullottak le a vízzel együtt. Aki nem látta, az is hallott róla. A boltban is terjedt a pletyka.

„A vevõim egész nap arról beszéltek, hogy békák potyogtak az égbõl” – mondta Szente Attiláné.

Pici békák okozták a kellemetlenségeket. Hosszas keresgélés után még mindig találni belõlük a házak tövében. A történteket a helyiek közül senki nem vonja kétségbe. Az itt élõk azt mondják, náluk nem újdonság a békaesõ.

„Ez a jelenség egyszer már volt itt Rákóczifalván, ilyen nagy esõzéseket követõen” – mondta Libor Mihályné.

Van elmélet is a történtekre. A meteorológusok szerint az elmúlt napokban kialakult széltölcsérek felszippanthatták az apró állatokat egy kisebb tó vagy vízzel borított terület felett, így hullhatott békaesõ Rákóczifalvára.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!