2024. május 2. Csütörtök, Zsigmond.
 
Nem jár a családi pótlék, ha sok a lógásForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-06-29 15:19:41
Az idei tanévtõl kezdve felfüggeszthetik a családi pótlékot, ha egy gyerek legalább 50 tanórát igazolatlanul hiányzik az iskolából.
Az Országgyûlés által hétfõn elfogadott módosítás értelmében a gyereket a jegyzõnek kell védelembe vennie, és õ rendeli el a családi pótlék kifizetésének felfüggesztését is.

Mindez azt jelenti, hogy családi pótlékot ezentúl csak azok a szülõk kaphatnak, akiknek tanköteles korú gyermeke, illetve gyermekei rendszeresen járnak iskolába. Ötven tanóránál több igazolatlan hiányzás esetén a családi pótlék összege egy úgynevezett családtámogatási folyószámlára kerülne, amelynek felhasználását a kormány külön rendeletben szabályozhatja. A jogszabály augusztus 30-án lép hatályba.

A családi pótlék havi összege egyébként egy gyermeket nevelõ egyedülálló esetén 13 ezer 700 forint, kétgyermekes család esetén gyermekenként 13 ezer 300 forint, három- vagy többgyermekes család esetén gyermekenként 16 ezer forint.

A kormány célja, hogy valamennyi gyermek teljesítse a tankötelezettségét. Az alacsony iskolázottsággal rendelkezõk foglalkoztatási rátája ma alig több mint 27 százalék, és egyre nõ azon fiatalok száma, akik megfelelõ iskolai végzettség hiányában egyáltalán nem tudnak belépni a munkaerõpiacra - áll a javaslat indoklásában.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!