2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Kusza és bonyolult a mobilparkolásForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-07-22 21:00:46
Egységesítést ígértek, de egyelõre csak az eltérések nõttek - ismerték el a Budapesti Önkormányzatok Parkolási Kft-nél.
Legalábbis õk egyszerre két társaságot is megbíztak a mobilparkolás üzemeltetésével, akik két egymástól különbözõ rendszert mûködtetnek. A változás teljesen összezavarta az autósok egy részét. A megszokott, mostanáig egyedüli szolgáltatónak fizettek, és csak akkor vették észre, hogy máshová és máshogyan kellene, amikor már megbüntették õket.

Máshol elégedettek az új társasággal - magyarázza a Parkolási Kft illetékese. Eddig mindig csak egyetlen cég pályázott a mobilparkolás üzemeltetésére Budapesten. Most egy másik is jelentkezett - és feleannyi pénzt kért ugyanazért a munkáért. Ezért döntöttek mellette. Persze így egy kerületen belül most kétféle rendszer is mûködik. A szóvivõtõl azt kérdeztük: õt nem zavarná-e össze ez a változás.

" Én alapvetõen mindig úgy vagyok, hogy megpróbálok tájékozódni a fizetési feltételekrõl. Az automatákon egyértelmûen feltûntetésre került, hogy milyen rendszerben tudják az ügyfelek igénybe venni ezt a kényelmi szolgáltatás egyébként” – mondta Szabó Tamás, a Budapesti Önkormányzatok Parkolási Kft szóvivõje.

Budapesten a belvárosi kerületekben kell fizetni a parkolásért. Kettõben, a IX.-ben, és a XIII.-ban hónapokkal ezelõtt bõvítették ki a díjköteles zónát. Ezekre a városrészekre kerestek most szolgáltatót, de ide már nem az eddigi, az amúgy mindenhol máshol üzemeltetõ társaságot találták megfelelõnek. Hanem azt, amelyiknél regisztráció szükséges az interneten, a parkolás elõtt fel kell tölteni egy egyenleget. A másik társaságnál elég egy hívás, vagy egy sms, és a díj utólag, a telefonszámlával érkezik. Az új cég csak októberre tud megállapodni hasonlóról a mobilszolgálatókkal - viszont már ma a megszokottnál alacsonyabb tranzakciós díjat ígértek.

" Azt a kényelmi díjat, amit föl fogunk számítani augusztus negyedikétõl, az is lényegesen kedvezõbb lesz, mint a konkurensé” – mondta Centgráf Tamás, a Picipénz Kft igazgatója.

Az elmúlt hetekben többeket büntettek meg azért, mert összekeverték a két rendszert. A budapesti városházán ugyanakkor hónapok óta egységes rendszert ígérnek. Most úgy tûnik, a szolgáltatás költsége fontosabb.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!