2024. május 1. Szerda, Fülöp, Jakab.
 
Halálos balesetek az esõzések miattForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-07-26 12:33:01
Ismét fekete hétvége, ezúttal az esõ miatt. Szombat este óta 6 halálos baleset is történt az utakon.
A vizes pályán óvatosabban kell vezetni, mint a szárazon, de erre sokan nem figyelnek.

A nagy tócsák nemcsak a látást nehezítik, a nagymennyiségû víz az autó irányítását is lehetetlenné teszi. A gumiabroncs és az aszfalt között megszûnik a közvetlen a kapcsolat, vizes úton se kormányozni, se fékezni nem lehet úgy, mint egy száraz idõben. Sokan nem vették ezt figyelembe, több mint 100 baleset történt az elmúlt 24 órában, a karambolok közül hat halálos volt.

Bács- Kiskun megyében egy 40 év körüli nõ halt meg egy balesetben. A motort vezetõ férfi elõzni próbált, de valószínûleg a vízzel teli nyomvályúban a motor megcsúszott és beborult az alá a mikrobusz alá, amit elõztek. A hátul ülõ nõ azonnal meghalt, a férfit kórházba vitték. Ugyanebben a megyében egy másik motorosbaleset is történt , ott két férfi szenvedett koponyasérülést.

“Megszûnik az a tapadás, ami az úton tartaná akár a motorkerékpárt és itt a motorkerékpár még veszélyesebb. Értelemszerûen kisebb az a felület, amin tapad, mert az autónál négy gumiról beszélünk, a motornál kettõrõl” – mondta Pausz Ferenc közlekedési szakértõ.

A halálos baleset mellett 12 súlyos és 35 könnyû sérüléssel járó karambolt történt az utóbbi 24 órában. Az elõrejelzés szerint a következõ napokban is számítani kell esõs idõre.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!