2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Megfizetik az utasok idejét a légitársaságokForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-08-04 11:42:07
Négy helyett legalább nyolc euró jár kétóránként, ha késik a repülõ. A Wizz Air fapados légitársaság ellen még áprilisban született, de most jogerõssé vált ítélet nemcsak a cégre, ...
hanem az összes Magyarországról járatokat indító társaságra vonatkozik. A Malévnak is emelnie kell a kártérítés összegét.

Sztrájk miatt a reptéren rekedt tömeg Ferihegyen, és a füstölgõ tûzhányó, mely földre kényszerítette a gépeket tavasszal Európában. Mindegy, mi az ok: a 2 órán túli késésért fizetni kell, csak az nem mindegy, mennyit. A fogyasztóvédõk szerint a Wizz Air által kétóránként fizetett négy euró semmire nem volt elég.

„Mivel eddig egy szendvics és egy üdítõ árt sem fedezte, ezért az új ellátás már megfelelõ alap lehet járatkésés esetén” – mondta Ottlokán Johanna, a Fogyasztóvédõk Magyarországi Egyesületének irodavezetõje.

A Wizz Air ellen indított perben a bíróság kimondta: duplájára, két óra késés után minimum nyolc euróra kell emelni az ellátást. De akár 38 eurót is fizethetnek. A cég szerint eddig is sokat fizettek Budapesten az utasoknak.

„Már az az érték is az átlag felsõ harmadában helyezkedett el, láttuk, hogy Ferihegy drága reptér” – mondta Kázmér Natasa, a Wizz Air szóvivõje.

Ferihegyen egy szendvics majdnem négy euróba kerül.

„Budapest olcsóbb, ennél a világ nagyvárosi repülõterein többe kerül minden” – mondta Szilágyi Károly, a Budapest Airport szóvivõje

Bár az ítélet a Wizz Air ellen született, minden más légitársaságra is vonatkozik.

„Eddig is megfelelõen, nyolc euró körül, két-háromezret adtunk az utasoknak járatkésés esetén” – mondta Hegedûs Ádám, a Malév szóvivõje.

Bár a MALÉV eddig is többet fizetett, mint a fapados társaság, de valamennyit most nekik is emelniük kell.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!