2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Kerékcsere a belsõ sávbanForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-08-10 13:51:04
Egy román sofõr az M5-ösön a belsõ sávban kezdett hozzá a defekt javításához, amivel súlyos balesetet okozott.
Egy sofõr félrerántotta a kormányt, és a kocsijával leszaladt a pályáról. A defektet javító férfi azt mondta a rendõröknek: jobbnak látta, ha azonnal nekiáll a javításnak, nem akart továbbmenni.

Az autónak a kerekét akarta kicserélni az M5-ös autópálya belsõ sávjában a román sofõr, amikor a baleset történt. Míg a férfi a kilyukadt kerekét javította, a többi autós lassított, és megpróbálta õt kikerülni. Egy sofõr azonban késõn lépett a fékre, és hogy elkerülje az ütközést, félrerántotta a kormányt. Lehajtott az autópályáról, átszakította a védhálót és többször megpördült, mire a tetején megállt a kocsi. Két benne utazó könnyebb, egy pedig súlyos sérülést szenvedett.

„A kereket cserélõ román állampolgár ellen indítottunk eljárást, még hozzá büntetõ eljárásról van szó, közúti baleset okozása miatt. Az õ magatartása miatt egy súlyos sérüléses baleset következett be hétfõ reggel” – mondta Nyikos Tamás, a Bács-Kiskun Megyei Rendõr-fõkapitányság szóvivõje.

Az autós elismerte a rendõröknek, hogy veszélyes helyen állt meg kereket cserélni. De jobbnak látta, ha nem gurul tovább a lapos gumival. Pedig nem kellett volna messzire mennie.

Nem okozott volna balesetet, ha a defektes kerekét abban a parkolóban cseréli ki, ami a baleset helyszínétõl csupán 150-200 méterre van.

A román sofõrt nem vették õrizetbe. Ha Magyarországon marad, gyorsított eljárásban tárgyalja az ügyét a bíróság, ha viszont nem, akkor letétet kell biztosítékul befizetnie, és akkor elhagyhatja az országot.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!