2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Kukásautóba került hajléktalanForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-08-17 09:45:00
Súlyosan megsérült egy hajléktalan, akit a tûzoltóknak kellett kimenteni egy szemétszállító autóból, miután egy kukaürítésnél véletlenül bekerült oda.
Az egyik kukásautó vasárnap éjfél elõtt a Blaha Lujza téren gyûjtötte be a szemetet, így azt az alumínium konténert is, amiben a hajléktalan volt. A férfi súlyosan megsérült.

Egy 1001-esnek becézett szemetesbe bújt be vasárnap éjszaka a hajléktalan. A férfi a vihar miatt rejtõzött el a kukában, valószínûleg ott akarta átvészelni az éjszakát.

Éjfélkor viszont megérkeztek a közterület fenntartó munkatársai. Az emelõhöz rögzítették a konténert, majd beöntötték a szemetet a raktérbe. Azzal együtt pedig a hajléktalant is.

„Amikor beleürítették a raktérbe, vagy nem is a raktérbe, mert elõtte van egy ilyen vályúszerû rész, oda kerül be elsõ körben a hulladék, akkor észlelték, hogy itt valamilyen probléma van, azonnal a vészleállítóval leállították a szerkezetet, hívták a mentõket és a rendõrséget” – mondta Horthy Zsófia, az FKF Zrt. szóvivõje.

A hajléktalant a mentõkkel közösen emelték ki a munkások. A mentõk a helyszínen stabilizálták a férfi állapotát, majd kórházba szállították. Sérülései súlyosak.

„Elég súlyos állapotban, többszörös végtagtörésekkel és súlyos lágyéksérülésekkel került hozzánk ez a szegény beteg, akin elõször életmentõ mûtéteket kellett végrehajtani, azért, hogy az általános állapotát stabilizáljuk” – mondta Dr. Tóth Ferenc, a Péterfy Kórház baleseti központjának orvosigazgató-helyettese.

A férfit az intenzív osztályon ápolják. Csak a szerencsének köszönheti, hogy a munkások meghallották a kiabálást és kimentették a szerkezetbõl.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!