2024. április 27. Szombat, Zita.
 
800-nál több riasztás volt a vihar utánForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-08-17 10:10:16
Az országos katasztrófavédelem összesítése szerint hétfõ éjfélig összesen 830 kárbejelentés érkezett a viharok miatt. Mintegy 200 esetben vizet szivattyúztak, ...
147 esetben valamilyen épületkárt hárítottak el, több mint 500 esetben pedig kidõlt fákat, ágakat kellett eltávolítani. A tûzoltóknak a legtöbb dolguk Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében akadt, de sok bejelentés érkezett Borsod, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Pest megyébõl is.

A Miskolci Tûzoltóság szóvivõje korábban a Független Hírügynökségnek azt mondta: hozzájuk több mint félszáz segélykérés érkezett a hétfõi vihar miatt este 10 óráig. A legtöbb bejelentés Alsózsolca, Felsõzsolca, Sajópetri, Nyékládháza, Bõcs, Berzék és Hernádnémeti településekrõl, valamint Miskolc Szirma városrészébõl érkezett. Többnyire tetõkre, homlokzatokra, utakra dõlt fák, ledõlt tûzfalak, kémények miatt kértek segítséget. Nyékládházán könnyebb sérülést is okozott egy ledõlt kémény, amely a tetõt átszakítva a lakótérben megsebesített egy idõsebb asszonyt. Õt a helyszínen elláttak, rokonoknál töltötte az éjszakát.

A Hajdú-Bihar megyei Püspökladányban az özönvízszerû esõ pincéket, üzleteket és lakásokat árasztott el, a tûzoltók éjjel kettõig dolgoztak a településen.

A hétfõi vihar miatt nem lehet elérni Nyíregyháza Rendõrkapitányság 42-es körzetszámú telefonszámait - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendõr-fõkapitányság szóvivõje. Hozzátette: sürgõs bejelentést a 107-es vagy 112-es segélyhívón tehetnek.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!