2024. május 6. Hétfő, Ivett, Frida.
 
Tíz jelölt küzd a fõvárosiak kegyeiértForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-08-30 10:34:46
Ingyenes BKV, a négyes metró befejezése, örök élet, ingyen sör, biciklizésért cserébe BKV bérlet. Néhány a budapesti fõpolgármester-jelöltek ígéretei közül.
Van, aki az interneten ígér, van, aki plakátol, és olyan is, aki dalban mondja el. Tízen pályáznak Demszky Gábor megüresedõ helyére.

„A fõváros fõpolgármestereként megköszönöm mindannyiuk bizalmát. Akit ez érint, annak sikeres kampányt kívánok” – mondta a leköszönõ fõpolgármester.

Nem mindenkit érint. Az új választási törvény szerint csak feleannyian lesznek a budapesti képviselõ-testületben. Demszky Gábortól viszont húsz év után tízen vennék át a fõváros vezetését.

Horváth Csaba, a szocialisták jelöltje kezdett a leghamarabb, már májusban elkezdett kampányolni, és egy lapra tett fel mindent.

„Minden budapesti polgárnak bevezetjük és díjmentessé tesszük a közösségi közlekedést” – mondta az MSZP fõpolgármester-jelöltje.

Errõl azóta már nem beszél Horváth Csaba, aki legutóbb a közgyûlésben egy sárga csekkel kampányolt. Szerinte ennyivel, 7,5 milliárddal tartozik a BKV-nak a kormány.

Tarlós István a Fidesz 62 éves, három unokával büszkélkedõ fõpolgármester-jelöltje mindent kihasznál, amit az internet nyújt. Saját oldalán teljes programja letölthetõ. Kampányvideója és plakátja viszont még nincs: majd csak szeptember 10-e, a hivatalos Fidesz-kampánynyitó után rukkol elõ ezekkel.

Ha Horváth Csaba korai kampányát nem számítjuk, Jávor Benedek mezítláb is megelõzött mindenkit. Neki jelent meg elõször választási plakátja a fõvárosban. Az LMP fõpolgármester-jelöltje nemcsak a hagyományos módon kampányol.

Már nem mezítláb: papucsban ül egy a kampányvideón, és a pártja fõvárosi programjáról beszél. A környezetvédelemrõl, a közlekedés megújításáról, a Duna kihasználásáról.

A Jobbik fõpolgármester-jelöltje is használja az internetet. Staudt Gábor a magyarok fõvárosává tenné Budapestet. Bérlakásokat építene, és a valódi szelektív hulladékgyûjtést is megvalósítaná.

Schmuck Andor dalban mondja el. A Magyar Szociáldemokrata Párt jelöltje egy videoklippel indította a kampányát. A programja pedig a szociáldemokraták oldaláról tölthetõ le. Többek közt azt ígéri: ha valaki nyáron legalább 400 kilométert biciklizik, cserébe ingyen BKV-bérletet kap télre.

A Kétfarkú Kutyapárt fõpolgármester-jelöltje, Victora Zsolt a Nagykörútra lagúnákat, örök életet, ingyen sört, új állatfajokat, sehol meg nem álló, expressz BKV járatokat, és mobil kátyúkat ígér.

A fõpolgármester-jelöltséghez egyébként 28 ezer 150 ajánlószelvényt kell összegyûjteni. Eddig csak a szocialista jelölt adta le a szelvényeit.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!