2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 

Három hetük van az önkormányzati és nemzetiségi választáson induló jelölteknek és jelölõszervezeteknek, hogy eltávolítsák a kampány idõszakában közterületeken elhelyezett plakátjaikat.

Az ajánlásgyûjtés második napján már 77 jelöltet vettek nyilvántartásba a választási bizottságok: 9 polgármesterjelöltet, 11 egyéni listás jelöltet és 57 egyéni választókerületi jelöltet – derül ki a Nemzeti Választási Iroda internetes tájékoztató oldalának kedd esti adataiból.


Báránd – A függetlenként induló Dr. Kovács Miklós, a község eddigi jegyzõje nyerte meg az idõközi polgármester-választást 441 szavazattal vasárnap – tájékoztatott Dr. Csabai Zsolt, a helyi választási iroda vezetõje (Kaba jegyzõje), akit a választás lebonyolításáig bíztak meg a feladattal.

Sajtótájékoztatón mutatkoztak be vasárnap a Jobbik hajdúszoboszlói jelöltjei. Az önkormányzati testületek létszámának csökkentése következtében a megszokott 10 helyett, 8 egyéni körzet lesz

A Fidesz berettyóújfalui polgármesterjelöltje elsõsorban a mûködõképességre helyezné a hangsúlyt.

Újabb bûncselekménnyel gyanúsított képviselõjelölteket vett nyilvántartásba a választási bizottság. Leinemann Zsolt, a Sciennet vásárlói rendszer milliárdos adócsalással gyanúsított vezetõje a jelölteknek is járó mentelmi jog segítségével szabadulna a fogdából.

Órákon át tartó egyeztetés után vasárnap éjszaka az SZDSZ vezetése és parlamenti frakciója is támogatásáról biztosította az MSZP által miniszterelnöknek javasolt Bajnai Gordon gazdasági minisztert. Ezzel a szocialistáknak várhatóan sikerül elérniük, hogy kormányon maradhassanak, ami egyúttal azt is jelenti, hogy nem lesznek elõre hozott választások. Fodor Gábor SZDSZ-elnök szerint szakértõi kormány alakul, döntõen külsõ emberekkel. Bajnai várhatóan jelentõs megszorításokat fog végrehajtani.

« 1. oldal »