2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
ÉRETTSÉGI 2009 - ma több mint 95 ezren érettségiznek matematikábólForrás: haon
Utolsó módosítás: 2009-05-05 09:34:43
A matematika írásbelivel folytatódik kedden reggel 8 órától az idei érettségi idõszak.

Ebbõl a tárgyból középszinten 1248 helyszínen 92 ezer 817 vizsgázó, emelt szinten 65 helyszínen 2531 vizsgázó tesz vizsgát. Matekból egyébként középszinten angol, francia, horvát, német, olasz, orosz, román, spanyol, szerb és szlovák nyelven, emelt szinten angol, francia és német nyelven is érettségiznek - tájékoztatott a szaktárca.

 

A középszintû írásbeli 180 percig tart. Az I. feladatlapra 45 perc, a II. feladatlapra 135 perc áll a vizsgázók rendelkezésére. Az I. feladatlap 10-12 feladatot tartalmaz, amely az alapfogalmak, definíciók, egyszerû összefüggések ismeretét ellenõrzi. A II. feladatlap két részre oszlik.

Az elsõ rész három feladatot tartalmaz, a feladatok egy vagy több kérdésbõl állnak. A második rész három, egyenként 17 pontos feladatot tartalmaz, amelybõl a vizsgázó két tetszõlegeset old meg, és csak ez a kettõt értékelik.

Az emelt szintû írásbeli 240 percig tart. A vizsga két részbõl áll, a rendelkezésére álló idõt tetszés szerint lehet felhasználni az elsõ és a második rész között. Az I. részfeladatsor négy, a II. részfeladatsor öt, egyenként 16 pontos feladatból áll. A vizsgázónak az öt feladatból négyet kell kiválasztania illetve megoldania, ezt a négyet értékelik.

 

Közép- és emelt szinten megengedett segédeszköz a függvénytáblázat (egyidejûleg akár többféle is), egyszerû - tehát szöveges adatok tárolására nem alkalmas- zsebszámológép, körzõ, vonalzó, szögmérõ, melyekrõl a vizsgázó gondoskodik.

A tavaszi érettségi szerdán a történelem érettségivel folytatódik.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!