2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
Kórházba került egy buszból kilökött BKV-sofõrForrás: origo
Utolsó módosítás: 2009-05-18 11:29:39
Súlyos sérüléseket szenvedett a BKV egyik buszsofõrje, miután két feltehetõen ittas utas kilökte õt a jármûbõl - közölte a BKV. A sofõr fejjel hátrafele zuhan le a busz lépcsõjérõl, jelenleg kórházban ápolják. A tetteseket a rendõrség keresi, a BKV többszázezer forintos nyomravezetõi díjat tûzött ki.

Kilökött a buszból egy BKV-sofõrt két utas a 130-as autóbusz újpalotai végállomásánál. A sofõr fejjel hátrafele zuhant le a lépcsõrõl, és súlyos sérüléseket szenvedett, a tettesek pedig segítségnyújtás nélkül elmenekültek a helyszínrõl - közölte a BKV.

 

Az incidens vasárnap hajnalban történt, amikor a buszvezetõ észrevette, hogy a két feltehetõen részeg férfi az egyik az autóbusz belsõ terét "WC-nek használja" - olvasható a közlekedési társaság közleményében. A sofõr rászólt a két férfire, azok azonban válaszul az autóbusz hátsó ajtajában álló jármûvezetõt kilökték a jármûbõl.

 

A sofõrt a BKV tájékoztatása szerint jelenleg kórházban ápolják. A rendõrség az ügyben közfeladatot ellátó személy elleni erõszak miatt, ismeretlen tettes ellen indított eljárást - mondták az [origo]-nak a Budapesti Rendõr-fõkapitányság sajtóügyeletén. A tetteseket még keresik, de remélhetõleg hamarosan elfogják õket - tette hozzá a sajtóügyeletes.

 

A BKV az ügyben a legszigorúbb büntetést szorgalmazza. A társaság szerint alkalmazottaival szemben egyre több atrocitás történik, ezért fel fogják gyorsítani a tömegközlekedési jármûveken egyes "biztonsági elemek" bevezetését. A BKV felsõvezetése hasonló biztonsági megfontolásokból az elmúlt héten foglalkozott a kalauzok alkalmazásának visszaállításával egyes vonalakon, amelyet szintén felgyorsítanak - áll a cég közleményében.

Tekintettel arra, hogy a megsérült buszvezetõ az utasok kulturált közlekedése védelmében lépett fel, a BKV várja a szemtanúk segítségét az üggyel kapcsolatban. A nyomozás elõsegítése és a tettesek mielõbbi kézrekerítése érdekében a BKV vezérigazgatója többszázezer forintos nyomravezetõi díjat ajánlott fel.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!