2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
Zsírégetõ, emésztésjavító, puffadásûzõForrás: haon
Utolsó módosítás: 2009-05-28 10:18:59
Szeretnéd egyszerû módszerekkel látványosabbá tenni fogyókúrád, vagy épp emésztési panaszaiddal akarsz leszámolni? Segítünk!

Zöld tea


A zöld tea vitaminokból, ásványi anyagokból és nyomelemekbõl álló egészségkoktél. Nagyobb mennyiségben tartalmaz többek között A-, B- és C-vitamint, valamint káliumot, kalciumot, magnéziumot és cinket. A fekete teához képest a zöld teában sokkal nagyobb mennyiségben találhatóak antioxidáns növényi anyagok, például flavonoidok, nem véletlen tehát, hogy rendszeres fogyasztását az egészségmegõrzés egyik legkiválóbb módjának tartják.

 

A zöld teát akár a legrégebbi gyógyszernek is nevezhetjük.

 

Gyógyhatása többek között a benne található polifenol csoportnak köszönhetõ, ezek az anyagok ugyanis képesek hatástalanítani a káros szabadgyököket, így megakadályozhatják a rák kialakulását, erõsítik az immunrendszert, és csökkentik a gyulladásokat.

A zöld tea rendszeres fogyasztása emellett az emésztésre és az anyagcserére is jótékony hatással van, továbbá serkenti a vérkeringést, javítja az oxigénfelvételt, méregtelenít, véd az érelmeszesedés és a fogszuvasodás ellen, emellett olyan hatóanyagokat tartalmaz, melyek fokozzák a zsírégetést is. Nem utolsósorban, a fekete teával ellentétben a zöld tea élénkítõ hatása jóval tovább tart.

 

A cikk a www.femina.hu oldalon folytatódik

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!