2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
50 milliárdos gazdaságélénkítési programot indít a kormányForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-07-15 18:39:01
A programot 2011 decemberéig vehetik igénybe a vállalkozások.

50 milliárd forintos gazdaságélénkítõ bankgarancia program indításáról döntött a kormány - jelentette be Varga István nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter kedden a kormányszóvivõi tájékoztatón.

 

A programot 2011 decemberéig vehetik igénybe a vállalkozások, amelyek 125 millió és 5 milliárd forint közötti forgóeszköz hitelt vehetnek fel, amelynek 80 százalékára bankgaranciát vállal a Magyar Fejlesztési Bank (MFB).

A kormány tervei szerint 44 területen, így a feldolgozó-iparban, az építõiparban, a szállításban, a vendéglátásban és hulladékgazdálkodásban tevékenykedõ cégek vehetik igénybe a garanciát.

 

A gazdasági-gazdaságélénkítési bankgarancia program várhatóan augusztus közepén indul. A legfeljebb 5 éves lejáratú forgóeszközhitel felvételét biztosító csomag célja, hogy középtávon garantálja a vállalkozások mûködéséhez szükséges forgóeszköz-finanszírozást. A kormány tervei szerint ennek segítségével a vállalkozások, a gazdasági válság idején is talpon maradhatnak, továbbá növekedési lehetõséget biztosítana a gazdaság szereplõinek a fokozatosan megnyíló piacokon.

 

A programhoz csatlakozás feltételeit várhatóan augusztus közepén hozza nyilvánosságra a szaktárca. Ebbõl egyebek mellett az is kiderül majd, hogy a kereskedelmi bankok is csatlakoznak-e a programhoz, vagy kizárólag az MFB-n keresztül lehet a hitelt igényelni.

 

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!