2024. június 13. Csütörtök, Antal, Anett.
Maradandó fogkárosodáshoz vezethet a különbözõ fogfehérítõ termékek használata - figyelmeztet egy kanadai szakértõ. Míg korábban a citromlével kevert szódabikarbóna volt a házi fogfehérítés hívei körében a sláger, az elmúlt években az eperszósszal kevert szódabikarbóna számított a legnépszerûbb módszernek. Egy új kutatás szerint azonban ez utóbbinak is több a hátránya, mint az elõnye. A vérzõ íny soha nem normális jelenség, azt jelzi, hogy ínyünket baktériumok fertõzték meg, és gyulladás alakult ki. Mi a teendõ? Nemsokára a fogorvosok kezében lehet az az új eszköz, amely fúrás és tömés helyett a fog természetes újjáépülési folyamatának elõsegítésével állítja majd helyre a fogzománc sérüléseit. A fogorvosok ajánlása szerint érdemes naponta kétszer a fogmosást fogselyem használatával is kiegészíteni, hogy ezáltal csökkentsük a fogszuvasodás kialakulásának kockázatát. De valóban segít a fogselyem a megelõzésben? Vannak ételek, amelyek nagymértékben elõsegítik a fogszuvasodást, míg mások éppen védik a fogakat a plakkok kialakulásától. Összegyûjtöttük, hogy mely élelmiszerek számítanak fogbarátnak, és mi az, amivel különösen sokat árthatunk ínyünknek és fogainknak. Sokan félnek a fogorvostól, ezért inkább el sem mennek, pedig ma már olyan modern kezelési technikák léteznek, hogy a páciens nem érez fájdalmat.
Majd harmadával kevesebb külföldi beteg kezelteti magát Magyarországon a gazdasági válság óta. Akik jönnek, azok még mindig a fogászati kezeléseket veszik igénybe, ...
|
|
|
|
| |
|