2024. május 3. Péntek, Tímea, Irma.
 


Változatlanok maradnak az üzemanyagárak ezen a héten a hazai töltõállomásokon - értesült piaci forrásokból a holtankoljak.hu.

A svájci frankoz képest több mint egy forinttal erõsödött a forint szerda reggelre a devizapicon az elõzõ esti jegyzésekhez képest. Az euró és a dollár ennél kisebb mértékben, de gyengült.

Erõsödött kedd délelõtt a forint a bankközi devizapiacon, svájci frankot 238 forint alatt jegyezték tíz óra után. A forint az európai kereskedés kezdete óta erõsödõ eurót követi.Kedden kamatdöntõ ülést tart az MNB, a várkozások szerint marad a jelenlegi kamatszint.

Budapest, 2011. augusztus 21., vasárnap (MTI) - Egyetértenek a londoni és budapesti elemzõk abban, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) monetáris tanácsa keddi ülésén nem változtat a jelenlegi 6 százalékos alapkamaton.

Budapest (MTI) - Kissé gyengült a forint hétfõ reggel, a svájci frankot 241 forint felett, az eurót pedig 272 forint körül jegyezték 7 órakor.


Budapest (MTI) - A kormányzati kommunikációs államtitkárság tájékoztatása szerint 576 ezer háztartásnak van lakáscélú jelzáloghitele, és minden ötödik magyart érinti a lakáshitelezés. Az érintett háztartások közel felének, 287 ezer családnak deviza-, 289 ezer családnak pedig forintalapú lakáshitele van.

 

Csütörtök reggel újra esett a svájci frank, az árfolyam a szerda esti 236 fölötti szinthez képest újra 235 forint alatt járt. Szerdán Orbán Viktor beszéde után erõsödött a forint, akkor 234 alatt járt a frank, este azonban már újra a 237-es szintet ostromolta.

 


Budapest  (MTI) - A Fészekrakó hitel nem minõsül fizetéskönnyítõ programnak, aki tehát megfelel a devizahitelesek megsegítésére hozott, az árfolyamgátról szóló törvény többi feltételének is, élhet az árfolyamrögzítés lehetõségével - derül ki a kormányzati kommunikációért felelõs államtitkárság állásfoglalásából.

 

Szûk sávban mozgott és nem változott jelentõsen a forint árfolyama a reggeli nyitáskor a bankközi devizapiacon, a forint megtudta tartani az elõzõ napi záróértékhez közeli szintjét. Késõbb azonban a frank ismét erõsödni kezdett a forinttal szemben, az euró és a dollár azonban ugyanazon a szinten maradt.

Debrecen - A megyei önkormányzat elnöke szerint a kamatfizetés elviselhetõ pénzügyi terhet jelent számukra.

Enyhült a pánik a pénzügyi piacokon, a múlt héten már erõsödtek a tõzsdék, és a befektetési menedéknek tekintett svájci frank gyengült. A korrekció hétfõn is folytatódott, a közép-európai idõ szerint hétfõre virradó éjjel zajló ázsiai kereskedésben a tõzsdemutatók tovább erõsödtek, elsõsorban annak hatására, hogy a japán gazdaság teljesítménye a vártnál kisebb mértékben gyengült a márciusi földrengés, szökõár és atomkatasztrófa miatt.

Debrecen - Felelõtlen kijelentések láttak napvilágot az elmúlt héten, miszerint az ingatlanárak elérték a mélypontjukat - állítja a Duna Haus elemzési vezetõje, aki szerint a mostani gazdasági helyzetben bõven benne lehet, hogy még alacsonyabbra ereszkednek az árak, még ha az elmúlt 1-1,5 év tendenciája nagyjából stagnálást is mutat.

Budapest (MTI) - Volatilis árfolyam-alakulás közepette valamelyest erõsödött csütörtök reggelre a forint a legfontosabb devizákkal szemben a bankközi piacon.

 


Budapest (MTI) - A kormány szerint minden jogszabály rendelkezésre áll ahhoz, hogy augusztus 12-én életbe lépjen az árfolyamrögzítés.

 

Miután kedd este majdnem paritásba került az euró és a svájci frank árfolyama, a frank pedig 273 forint fölé szaladt, nyugodtan kezdte a forint a szerdai napot. A frank árfolyama 262 forint alatt járt.

Mérséklõdik a benzin és a gázolja ára is.

A csökkentéssel a benzin átlagára 384 forintra, a gázolajé pedig 371 forintra mérséklõdik. A Mol egy hete bruttó 2 forinttal csökkentette a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát, a benziné akkor nem változott. Az autósok 20-25 forintos árkülönbséget is tapasztalhatnak a kutaknál.

Nemcsak a svájci frank erõsödése, hanem a forint gyengülése is hozzájárult ahhoz, hogy ismét csúcsot döntött az árfolyam. A forint hétfõ reggel a dollárral és az euróval szemben is gyengült. Belátható idõn belül a forint inkább a külföldi fejlemények hatására mozdul. Ezek közül továbbra is a piaci óvatosság a legjellemzõbb, amelyet a tovább húzódó euróövezeti államadósság-válság indokol.

Debrecen - A svájci frank eszeveszett száguldása miatt egyre nagyobb a bizonytalanság a devizahitelesek körében. Egyre többen teszik fel a kérdést,hogy érdemes-e élniük a jövõ héten életbe lépõ lehetõséggel, amikor hozzáférhetõvé válik az árfolyam rögzítés igénylése.

Csökkent a gázolaj ára2011-08-03 10:21:45

 


Budapest, 2011. augusztus 3., szerda (MTI) - Csökkentette bruttó 2 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., a benzin ára nem változott.

 

Szerda reggel folytatódott a frank szárnyalása, a külföldi deviza az euróval szemben és a forinttal szemben is erõsödött, ennek eredményeként 252 forint fölé került az árfolyam. Az euró és a dollár is drágább lett. Kilenc óra után azonban zuhanni kezdett a frank, miután svájci jegybank reagált a napok óta tartó frankerõsödõsére és csökkentette irányadó kamatát. Tíz órakor a svájci frankot 246 forint alatt jegyezték.

A szerdai változással a gázolaj átlagára 373 forintra csökken, míg a benziné 388 forint marad. A Mol egy hete bruttó 3, illetve 4 forinttal emelte a 95-ös benzin, valamint a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát. Az autósok 20-25 forintos árkülönbséget is tapasztalhatnak a kutaknál.

Tavaly õsz óta nem szerepelt olyan gyengén a magyar feldolgozóipar, mint júliusban, ugyanakkor a szektor foglalkoztatottságát jelzõ mutató 1995 óta legjobb júliusi eredményt érte el.

Budapest (MTI) - A forint gyengült a svájci frankkal szemben, más vezetõ devizákhoz képest nem változott érdemben az árfolyama péntek reggelre a bankközi devizapiacon. A svájci frank 234,76 forintot ért a csütörtök kora esti 233,39 forintot követõen.

A jegybank becslése szerint több mint 200 milliárd forintos finanszírozási hiányt jelent a magyar költségvetésnek, hogy az Európai Bíróság csütörtökön arra kötelezte Magyarországot, változtassa meg az áfa-visszaigénylés szabályozását. A 2007 óta húzódó per ítéletét azonban van ideje végrehajtani a kormánynak, határidõt ugyanis nem adott az Európai Bíróság. Az NGM felvetette, hogy a Mol-részvények eladásából finanszírozzák majd a végrehajtást, a vevõ akár maga a Mol is lehet.

« Előző 1 ... 18 19 20 21 22 23 24 « 25. oldal » 26  Következő »