2024. május 3. Péntek, Tímea, Irma.
 

Alig változott a forint árfolyama kedden reggel a fontosabb devizákkal szemben. Hétfõn délutánig még erõsödött a forint, követve az euró erõsödését a dollár ellenében, de estére elfogyott a lendület, és gyengült a forint a bankközi devizapiacon.


Budapest – Újabb történelmi benzinár-csúcs szerdától: 5 forinttal nõ a benzin és 4 forinttal a gázolaj literenkénti ára a hazai töltõállomásokon a hét közepétõl – erõsítették meg piaci forrásokból a holtankoljak.hu értesülését.

Mérsékelt gyengüléssel kezdte a hétfõi kereskedést a forint, késõbb azonban irányt változtatott, így az euró árfolyama 290 forint alá került.

Zalaegerszeg, 2012. március 17., szombat (MTI) – A végtörlesztés és az árfolyamgát segíti, de nem oldja meg a magyar gazdaság devizakitettségi gondjait, csak újraosztja a terheket a háztartások, az állam és a bankok között – fogalmazta meg a Magyar Nemzeti Bank alelnöke szombaton Zalaegerszegen, a Fiatal Közgazdászok Országos Találkozóján.

Erõsödött a forint csütörtök délelõtt a fõbb devizákkal szemben a nemzetközi bankközi kereskedelemben a szerda esti jegyzésekhez képest.

Újabb rekordon a benzinár2012-03-14 10:42:59

Emelte bruttó 7-7 forinttal a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., ezzel benzin ára új csúcsra került.

A vártnál enyhébb uniós dorgálás, illetve a pozitív nemzetközi hangulat is hozzájárult a forint erõsödéséhez. Az is kedvezõ hír lehet, hogy a svájci frank ismét gyengülni kezdett az euróval szemben, és megközelítette az 1,21-es szintet, áll a Commerzbank napi pici kommentárjában.

A forint kedd reggel kissé jobban teljesített az elõzõ napinál, napközben azonban a hétfõi szint közelébe gyengült. Hétfõn a Moody's Investors Service Magyarország adósmegítélése számára negatív hatásúnak nevezte az IMF/EU-tárgyalások késlekedését.

Bár kora reggel még árnyalatnyit erõsödött a forint, késõbb gyengülni kezdett a bankközi devizapiacon; tíz óra körül az eurót 293 forint közelében jegyezték. A kereskedõk szerint a forint kisebb gyengülését a dollár euróhoz viszonyított erõsödése okozza.

Gyengült a forint péntek reggelre a fõbb devizákhoz képest a bankközi piacon. Napközben is csak filléreket változott az árfolyam, az euró beállt a 294 forint körüli szintre.


Budapest, 2012. március 7., szerda (MTI) – Gyengült szerdán a forint: az eurót 15:00 órakor 296,77 forinton jegyezték a bankközi devizakereskedelemben a kedd délutáni 294,44 forint után.

Tovább gyengült a forint2012-03-06 10:27:14

Kissé gyengült a forint kedd reggelre a fontosabb devizákhoz képest. A hétfõn kezdõdött gyengülést az okozta, hogy továbbra is bizonytalanság övezi az IMF-fel kötendõ magyar megállapodást és a kohéziós források lehívását.


Kivárás jellemzi az iráni válsághelyzet miatt a világ cukorpiacát – áll a Cukorrépa-termesztõk Országos Szövetségének (CTOSZ) elemzésében. Ha Brazília több etanolt állít elõ cukorból, a nemzetközi porondon cukorhiány is kialakulhat, és ez újabb dráguláshoz vezethet.

A csütörtöki hullámzás után erõs szintekrõl indul a forint péntek reggel a nemzetközi devizakereskedelemben.

Budapest, 2012. március 1., csütörtök (MTI) – Gyengült csütörtök reggelre a forint, ami az amerikai jegybank szerepét betöltõ Fed elnökének beszédét követõen a nemzetközi piacokon kialakult némileg visszafogottabb befektetõi hajlandóságnak tudható be.

A magyar ingatlanpiac átlagos hozama 7,5 százalék, amely meghaladja a prágai és varsói hozamot, így a német befektetési alapoknak sorba kellene állni - de mégsincs így.

Növelte elõnyét a forint2012-02-28 10:04:33

A forint erõsödött kedd reggelre valamennyi külföldi devizával szemben. Az euró 290 forint alá került kora délelõtt.


Budapest, 2012. február 20., hétfõ (MTI) – Erõsödött a forint hétfõn reggelre az általánosan javuló nemzetközi piaci hangulatban.

Csütörtökön, a kedvezõ amerikai makroadatoknak köszönhetõen ismét az optimizmus uralta a piacokat, így a forint gyorsan visszatért a 290 körüli szintre. Innen akkor léphetünk tovább, ha a görögök végre megállapodnak a hitelezõkkel, áll a Commerzbank napi piaci kommentárjában.

Emelte bruttó 3 forinttal a gázolaj és 2 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt.

A vártnál magasabb, 5,5 százalékos lett a januári infláció. Az áremelkedésben szerepet játszott az áfaemelés mellett a gyenge forint is.

Erõsödött a forint hétfõ reggelre az államcsõd közvetlen veszélyét elhárító görög parlamenti szavazást követõ pozitív piaci reakcióknak köszönhetõen.

Valamennyi fontosabb nemzetközi devizával szemben gyengült péntek reggelre a forint. A régiós devizák is gyengültek az euróhoz képest, mert a görög mentõcsomagról szóló döntés elhalasztása rontotta a befektetõi hangulatot.

Az euróhoz, a dollárhoz és a svájci frankhoz képest is erõsödött reggelre a forint a devizakereskedelemben. A forint elsõsorban az euró dollárral szembeni erõsödése miatt került emelkedõre.

Bizonytalan nemzetközi hangulatban kissé gyengült a forint kedd reggelre: az eurót nyolc órakor 292,62 forinton jegyezték a devizakereskedelemben a hétfõ esti 291,56 forint után. Kilenc óra körül azonban valamennyi fontosabb valutához képest erõsödni kezdett a forint.

« Előző 1 ... 13 14 15 16 17 18 19 « 20. oldal » 21 22 23 24 25 26  Következő »