2024. május 3. Péntek, Tímea, Irma.
 
Havazás – A hétvégén igazi télies idõ várhatóForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-01-23 19:42:13
A hétvégén is folytatódik a lehûlés, a leghidegebb órákban mínusz 10 Celsius-foknál is hidegebb lehet, és nappal is fagypont körül alakul a hõmérséklet. Többfelé megerõsödik a szél, amely a havazással érintett területeken hófúvást is okozhat – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtöki, MTI-hez eljuttatott országos, középtávú elõrejelzésébõl.

Pénteken túlnyomóan borult idõ lesz, északon, északkeleten számottevõ csapadék nem valószínû. Másutt többfelé várható havazás, délkeleten esõ, havas esõ, átmenetileg ónos esõ is lehet. Jelentõsebb mennyiségû hóra elsõsorban nyugaton, délnyugaton lehet számítani. Többfelé megerõsödik a szél is, amely délnyugaton hófúvást is okozhat. A legalacsonyabb hõmérséklet általában mínusz 4 és plusz 1 fok között valószínû, de északkeleten ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb hõmérséklet 0 fok körül várható.

Szombaton eleinte nagyrészt erõsen felhõs vagy borult lesz az ég, majd az Alföld kivételével vékonyodik, csökken a felhõzet.

A déli és a keleti országrészben többfelé várható havazás. A szél jellemzõen élénk, északnyugaton és az északkeleti határ közelében viszont idõnként erõs lesz. A minimumhõmérséklet mínusz 9 és mínusz 1, a maximumhõmérséklet mínusz 5 és plusz 1 fok között alakul, északkeleten lesz a hidegebb.

Vasárnap az Alföldön lesz eleinte erõsen felhõs az ég, majd ott is vékonyodik a felhõzet. A nap nagy részében a keleti, délkeleti megyékben szórványosan várható havazás, este északnyugaton is lehet hószállingózás. A szél gyenge vagy mérsékelt marad. A leghidegebb órákban mínusz 10 és mínusz 3 fok valószínû, de a kevésbé felhõs, havas területeken több fokkal hidegebb lehet. Nappal mínusz 4 és plusz 1 fok között alakul a hõmérséklet – olvasható az elõrejelzésben.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!