2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
Havazás – Nincs járhatatlan út az országbanForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-01-29 16:31:40
Az ország nagy részén továbbra is esik a hó változó intenzitással; a folyamatos takarítás következtében a fõutakon és az autópályákon jellemzõen nedves a burkolat – közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szerda délben az MTI-vel.

Az Útinform déli összesítése alapján a déli, délnyugati, valamint az északkeleti térséget leszámítva továbbra is az ország nagy részén változó intenzitással esik vagy szállingózik a hó – áll a közleményben.

A társaság reggel óta több mint 300 munkagéppel végzi a hóeltakarítást és síkosságmentesítést, így a fõutak már a havazásban érintett területeken is túlnyomórészt nedvesek, vizesek, de hókásás és latyakos szakaszok még elszórtan elõfordulhatnak. A folyamatos takarítás következtében az autópályákon is sokat javult a helyzet, jellemzõen nedves burkolatra lehet számítani.

Az alsóbbrendû utak még latyakosak, hókásásak, helyenként havasak, de a téli viszonyoknak megfelelõen járhatóak, közúton elérhetetlen település vagy járhatatlan út nincs az országban – közölték.

A Magyar Közút arra kérte a közlekedõket, hogy fokozott óvatossággal vezessenek, utazás elõtt pedig mindig tájékozódjanak az aktuális útviszonyokról az Útinform hivatalos Facebook és Twitter oldalán, illetve a www.utinform.hu weboldalon.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!