2024. május 6. Hétfő, Ivett, Frida.
 
Paks: közmeghallgatás szükséges az építés elõttForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-02-02 14:15:33
Február elseje után az atomerõmû építésének, bõvítésének engedélyezése elõtt közmeghallgatást kell tartani mindazoknak, akik a hatásterületen lévõ ingatlanok tulajdonosai, illetve olyan joggal rendelkeznek az ingatlanokon, amelyet az ingatlan-nyilvántartásba bejegyeztek. A parlament múlt év végén módosított több energetikai törvényt, ebbe került be az elõbbi szabály is.

Szintén februártól kell alkalmazni az atomenergia-felügyeleti szerv eljárásaira vonatkozó eljárási határidõket, valamint a közremûködõ szakhatóság eljárására irányadó ügyintézési határidõt.

A határidõket tartalmazó kormányrendelet-tervezet szerint - amely a kormány honlapján jelent meg - a szakhatósági eljárások közül 45 napos az ügyintézési határideje a következõknek: telephely alkalmasság, valamint az erõmû létesítés, bõvítés, üzemidõ hosszabbítás nukleáris biztonsági engedélyezése; a létesítmény átalakításához szükséges biztonsági engedély; az idõszakos biztonsági felülvizsgálat keretében talált eltérés jóváhagyása, továbbá a tervezési alapfenyegetettség meghatározása, illetve a fizikai védelmi terv engedélyezése.

Harmincnapos az ügyintézési határideje egyebek között a nukleáris építmény építési engedélye ellenõrzésének, a nukleáris létesítmény baleset-elhárítási intézkedési terve ellenõrzésének, továbbá a biztonság szempontjából meghatározó munkakörök betöltési feltételei jóváhagyásának is.

Az ügyintézési határidõk - mindkét esetben - egyszer, 10 nappal meghosszabbíthatók.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!