2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Közlekedj biztonságosan Hajdúnánáson!Forrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-03-24 19:16:47
Közlekedésbiztonsági kerékpáros akciót szervezett az önkormányzat a rendõrséggel.

A kerékpáros balesetek megelõzése, csökkentése, a világító berendezések ellenõrzése volt a fõ célja annak a közlekedésrendészeti akciónak, amelyet a tavasz kezdetén, még a “kerékpáros szezon” beköszönte elõtt szervezett a hajdúnánási önkormányzat és a helyi rendõrkapitányság. A Kossuth utcán a biciklisek figyelmét a rendõrök elsõsorban a láthatóság veszélyeire hívták fel, emellett egy tájékoztató átadásával a kerékpározásra vonatkozó legfontosabb szabályokat ismertették. Az ellenõrzések során a kivilágítatlan kerékpárosok a jó szándékú rendõri figyelmeztetés mellett, elsõ és hátsó – a helyi önkormányzat által adományozott -kerékpárlámpát és prizmát kaptak ajándékba.

Az önkormányzat közel 500 ezer forint értékû közlekedésbiztonsági eszközt ajánlott fel a programhoz, többek között a kerékpárokon használatos szilikonos lámpákat, prizmákat,láthatósági mellényeket. A bûnmegelõzési program részeként kiosztottak több tucat biztonsági ajtóéket (ajtónyitáskor jelez) a hajdúnánási nyugdíjasklubok tagjai között – mondta Szólláth Tibor, Hajdúnánás polgármestere, és hangsúlyozta a biztonságos közlekedésre való nevelést, ennek érdekében pedig rajzpályázatot hirdettek az alsós tanulók között.
Segítõ kéz

- Szeretnénk azt elérni, hogy javuljon a közlekedésbiztonság Hajdúnánáson, a közlekedési balesetek száma csökkenjen, illetve a sérülések foka minél alacsonyabb legyen. Természetesen a balesetekhez hozzájárul a nem megfelelõ kivilágítás vagy annak teljes hiánya is – mondta dr. Vincze István, a Hajdúnánási Rendõrkapitányság vezetõje.

Ezzel a programmal a kerékpárosoknak segítõ kezet szeretnének nyújtani az önkormányzattal közösen, hiszen õk a legkiszolgáltatottabbak a közlekedés résztvevõi közül – tette hozzá.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!