2024. május 18. Szombat, Erik, Alexandra.
 
Megnyílt a Közlekedési Módszertani KözpontForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-03-25 20:36:36
A kormány elkötelezett a közösségi közlekedés fenntartása és fejlesztése mellett, ebben az európai versenyben jól áll Magyarország - mondta Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelõs államtitkára a Közlekedési Módszertani Központ megnyitóján kedden, Budapesten.

A Közlekedéstudományi Intézet berkein belül létrehozott központban a menetrendek mellett közvetlenül a forgalomból jövõ adatok is megjelennek, így javul a szolgáltatás színvonala. A szolgáltatók is hozzáférnek a központban összegyûjtött információkhoz, az intézmény segíti az elektronikus tarifák kialakítását is - tette hozzá az államtitkár. Kiemelte: a közösségi közlekedés jogosulatlan igénybevételének csökkenése is várható a központ tevékenységétõl.

A Közlekedési Módszertani Központ vezetõje, Magyari András hangsúlyozta, hogy az uniós közlekedési informatikai szabvány alkalmazásával a központ összekapcsolja a meglévõ informatikai szigeteket. A központhoz tartozik a térinformatikai rendszer, a jármûvek valós idejû követése, és az útinform átalakítása, amely így alkalmas lesz a külföldi események megjelenítésére is. Elmondta, Ausztriában megnõtt a közösségi közlekedést választók száma attól, hogy a Transmodell uniós informatikai szabvány a vonaton megjeleníti a buszos átszállás lehetõségét.

Az intelligens közlekedési stratégia uniós projekt nemzeti részét is a központ koordinálja - mondta Babóczi Kálmán, az intézet közlekedéstudományi üzletágának vezetõje. Kiemelte a nemzeti közlekedési rendszerek összekapcsolását. Vereczkey Zoltán ügyvezetõ igazgató a Közlekedéstudományi Intézet tevékenységei közül kiemelte a vasúti vizsgáztatást, a közlekedésbiztonsági vizsgálatokat, a közúti szakképzést és a vasúti tanúsítást. Az intézet 196 fõvel tevékenykedik, az idei várható árbevétele 3,5 milliárd forint.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek