2024. május 26. Vasárnap, Fülöp, Evelin.
 
Egymilliárdot költhet autókra a TEKForrás: globalpiac.hu
Utolsó módosítás: 2014-05-03 22:20:47
Címkék: Bihari hírek
Azután, hogy tavaly februárban 728 millió forintért nem vehetett új Audikat, most 960 millióért vásárolhat új autókat a Terrorelhárítási Központ (TEK) - értesült a hvg.hu.

A portál emlékeztetett: tavaly 728 milliós gépjármûbeszerzésre készült a TEK, de Lázár János miniszterelnökségi államtitkár azt leállította, mondván: a kormány irányítása alá tartozó fejezeteknél tilalom volt bútorok, személygépkocsik, informatikai eszközök és telefonbeszerzések beszerzésére. A TEK a beszerzés szükségességét azzal indokolta, hogy "operatív akciók végrehajtása", illetve egyes védett személyek biztonságának szavatolása csak az új gépjármûparkkal lehetséges, továbbá létszámuk több mint 200 fõvel bõvült.
A lap információját egyébként a TEK megerõsítette, megjegyezve: tavaly június 25-én az Országgyûlés Honvédelmi és rendészeti bizottsága hozzájárult a 960 millió forintos keretösszegû beszerzéshez. Az új autók a hivatalos tájékoztatás szerint nem Audik lesznek, bár a lap rendõrségi forrásokból úgy tudja, Audik és Skodák is érkeznek. Állítólag az eladó a Porsche Hungária lesz - írta a hvg.hu, de ezt nem erõsítették meg, azt viszont elárulták, hogy "a TEK régi jármûvei továbbra is üzemelnek." A TEK 2011-ben 15-40 millió forint közötti értékû Audi Q7-eseket vásárolt, amit a kormány részérõl azzal indokolták, hogy a luxusjármûvek elengedhetetlenek a veszélyes bûnözõk elleni harchoz.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek