2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Országszerte 45-ször riasztották a tûzoltókatForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-05-12 12:28:38
A heves zivataros idõjárás miatt országszerte 45-ször riasztották a tûzoltókat az elmúlt 24 órában – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság szóvivõje hétfõ reggel az MTI-vel.

Hajdu Márton elmondta: elsõsorban a viharos szél, de a hirtelen lezúduló nagy mennyiségû csapadék miatt is volt dolguk. Több helyen kellett a csapadékvizet eltávolítani a pincékbõl.

A leszakadt ágak és kidõlt fák hat helyen a közúti forgalmat is akadályozták egy ideig. Elõfordult, hogy felsõvezetéket szakított le a faágak, továbbá három épületkárnál is kérték a tûzoltók segítségét.

A legtöbbször a fõvárosban riasztották a tûzoltókat, elsõsorban a viharos szél által okozott károk miatt – tette hozzá az OKF szóvivõje.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetése szerint hétfõn a déli óráktól az északkeleti megyékben, késõ délutántól az Alpokalján is kialakulhat néhány zivatar, melyeket átmenetileg viharossá fokozódó szél, esetleg kisebb méretû jéggel kísérhet. A legmagasabb nappali hõmérséklet 17-20 Celsius-fok között valószínû. Késõ estére 10-16 fok közé csökken a hõmérséklet.

Az országos, középtávú elõrejelzés szerint a héten sok esõ várható, többször megerõsödik, néhol viharossá fokozódik a szél. A hõmérséklet a hét folyamán helyenként 20 fokig emelkedhet, de lesznek területek, ahol csak 10 fokig melegszik a levegõ.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!