2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Vihar – Közeledik a viharos szelet és sok esõt hozó ciklonForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-05-15 10:21:07
Egyre közelebb kerül Magyarországhoz a kedden kialakult mediterrán ciklon, amelybõl péntek estig sok helyen a havi átlagos csapadékmennyiségnek megfelelõ esõ hullik, és az ország jelentõs részén viharos széllökések várhatók – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdán az MTI-vel.

A ciklon középpontja szerdán a Balkán-félsziget központi része felett áthaladva fokozatosan Erdély fölé helyezõdik, majd Magyarország fölé érkezve csütörtök estétõl veszít az erejébõl.

Szerdán délkeleten, csütörtökön az ország jelentõs részén, pénteken pedig északon és nyugaton várható nagyobb mennyiségû csapadék, de ennek területi eloszlásban nagy a bizonytalanság – tették hozzá.

A szél egyre több helyen viharossá fokozódik, szerda éjszaka és csütörtökön a Dunántúlon és északkeleten 90 kilométer/óra feletti széllökések is elõfordulnak. A Dunántúl magasabban fekvõ részein és a Balatonnál 100 kilométer/óránál erõsebb széllökés sem zárható ki.

A várható jelentõs mennyiségû csapadék és a viharos szél nemcsak Magyarországon hanem a környezõ országokban is többfelé adtak ki figyelmeztetéseket.

A meteorológiai szolgálat azt kéri, hogy ha valaki a következõ napokban a környezõ országokba utazik, mindenképpen tájékozódjon az ott várható idõjárásról, továbbá a magyarországi veszélyjelzést is kövessék a http://veszelyjelzes.met.hu oldalon.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!