2024. május 17. Péntek, Andor, Paszkál.
 
Hírek Hajdú-Bihar megyébõlForrás: police.hu
Utolsó módosítás: 2014-05-19 12:08:09
Címkék: Bihari hírek
A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság illetékességi területén a rendõrök az elmúlt 24 órában 7 személyt fogtak el, akik közül 6 fõt bûncselekmény elkövetésén értek tetten, 1 fõt az ellene érvényben lévõ körözés alapján. Az egyenruhások 29 személyt állítottak elõ, ebbõl 7 fõt bûncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Megyénk közútjain a rendõrök 2 közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amelyek közül 1 súlyos, 1 könnyû sérüléssel végzõdött.

A rendõrök 2014. május 18-án 7 óra 55 perckor, Balmazújvárosban, az utcán észrevettek egy gyalogost, akirõl tudták, hogy elfogatóparancs van ellene érvényben. A járõrök igazoltatták a helyi lakost, akirõl megállapították, hogy a Debreceni Járásbíróság csalás bûntett elkövetése miatt körözi. A 44 éves Sz. Zsoltot az egyenruhások elfogták és elõállították a Balmazújvárosi Rendõrkapitányságra, ahol a nyomozók õrizetbe vették.


A Debreceni Rendõrkapitányság nyomozást rendelt el súlyos testi sértés bûntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – szabadlábon hagyásuk mellett – két helyi lakossal szemben. A rendelkezésre álló adatok szerint 2014. május 18-án 22 óra 30 perc körüli idõben, Debrecenben, a Piac utca és a Holló utca keresztezõdésénél R. Gyula és fia szóváltásba keveredett egy 48 éves férfival. A vitát követõen a 37 éves férfi és 16 éves fia bántalmazta, megrugdosta a sértettet, aki a földre esett. Az áldozat a helyszínrõl eltudott menekülni, majd feljelentést tett a rendõrségen. Az egyenruhások az adatgyûjtést követõen felkutatták és elfogták a támadókat, akiket a Debreceni Rendõrkapitányságra elõállítottak. A nyomozók R. Gyulát és 16 éves fiatalkorú társát gyanúsítottként hallgatták ki.


Debrecenben, a Csapó utcán járõröztek a rendõrök 2014. május 19-én 0 óra 30 perc körüli idõben, amikor felfigyeltek egy gyalogosra, aki egy kerékpárt vitt a vállán. A járõrök közelebb mentek a gyanús férfihoz és azt látták, hogy a bicikli egyik kereke le van lakatolva. Az egyenruhások igazoltatták a helyi lakost, akit kérdõre vontak a nála lévõ kétkerekûvel kapcsolatban. A férfi elmondta, hogy a kerékpár az õ tulajdona, a keréken pedig azért maradt rajta a lakat, mert elhagyta a hozzá tartozó kulcsot, a pótkulcs pedig a lakásán van. A rendõrök elkísérték K. Jánost a házához, aki nem találta otthon a pótkulcsot, majd végül bevallotta, hogy a biciklit az egyik Csapó utcai lépcsõházból lopta. A járõrök a 37 éves K. Jánost elfogták és elõállították a városi rendõrkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki.

A Debreceni Rendõrkapitányság ellene – szabadlábon hagyása mellett – lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek