2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Több mint 3000 új munkahelyet hozhatna két óriásberuházásForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-06-05 06:00:25
Két óriásberuházás érkezhet Magyarországra, amely összesen több mint 3 ezer új munkahelyet jelent. Sajtóhírek szerint az indiai Apollo Tyres gumiabroncs-gyártó cég itt építené fel új üzemét.

Tizenegy ország versengett azért, hogy az Apollo náluk telepedjen le. A beruházás tervezett értéke 150 milliárd forint, és 1200 új munkahelyet teremt. Végül Szlovákia és Magyarország között mérlegelt a cég, amibõl sajtóértesülések szerint Magyarország került ki gyõztesen. A nemzetgazdasági miniszter arról beszélt: a kormány mindent megtett, hogy az ország elnyerje a beruházást. Hivatalos tájékoztatást még nem kaptunk a cégtõl, tehát azt mindenképpen meg kell várni, bízunk abban, hogy számunkra kedvezõ döntés születik majd. Az elmúlt hónapokban a Nemzetgazdasági Minisztérium befektetési részlege, a Miniszterelnökség külgazdasági részlege, a külgazdasági hivatal nagyon sokat tett azért, hogy olyan versenyképes ajánlatunk legyen, amely labdába tud rúgni más ajánlatok mellett - nyilatkozta a Híradónak Varga Mihály.

A szlovák lapok már tényként kezelik, hogy Magyarországra települ a gumiabroncsgyártó cég. Az egyik magyar nyelvû szlovák hírportál arról írt: újabb beruházástól esett el Szlovákia, miután az Apollo Tyres Magyarországot választotta. Ezt azzal magyarázzák, hogy Szlovákiában nincs elég ipari terület, és Magyarországon az adó is alacsonyabb. Az indiai cég európai vezetõje is úgy nyilatkozott, hogy gazdasági szempontok miatt döntöttek Magyarország mellett. Azt mondta: a költségek, a szakismeret, a rendelkezésre álló nyersanyagok és az infrastruktúra minõsége is itt volt a legjobb.

A héten véglegessé vált, hogy egy másik nagy külföldi cég is Magyarországra hozza óriásberuházását. Oroszország legnagyobb kiskereskedelmi áruházlánca, a Magnit érkezhet hamarosan. Új logisztikai és fuvarozási központot építenek fel, 2000 új munkahelyet teremtve. A település polgármestere azt mondta, néhány hete egyeztetett az orosz cég képviselõivel. Úgy választották ki a helyet, hogy késõbb további bõvítésre is lehetõség legyen. Kelet-Magyarországon szerettek volna olyan területet, ahol felépíthetik logisztikai raktárbázisukat, és ezres nagyságrendben tudnak kamionokat befogadni - magyarázta a Híradónak Háda Imre.

A Központi Statisztikai Hivatal pénteki adatai szerint is egyre több beruházás indul Magyarországon. 2014 elsõ negyedévében soha nem látott mértékben, 22,6 százalékkal nõttek a beruházások az egy évvel korábbihoz képest. A Híradónak nyilatkozó elemzõ szerint a kedvezõ gazdasági környezet mellett egyre nagyobb a bizalom Magyarország iránt, ezért indulnak újabb beruházások, ami a hosszú távú gazdasági növekedést biztosíthatja az ország számára. A beruházás tõkévé, termelõ kapacitássá válik, így tartósan megemelheti a GDP szintjét - közölte Balatoni András. Az elemzõ szerint az ilyen nagy beruházások azért is fontosak, mert újabb cégeket hozhatnak Magyarországra.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!