2019. január 24. Csütörtök, Timót.
 

Az indiai gumigyár az egyik leggyorsabban növekvõ európai országba fektet be - mondta Orbán Viktor a Heves megyei Gyöngyöshalászon, ahol mintegy 146 milliárd forintos befektetéssel épít gumigyárat az Apollo Tyres.

A kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentõségû üggyé nyilvánította az Apollo Tyres Hungary Kft. Gyöngyöshalászon megvalósuló beruházásával összefüggõ közigazgatási hatósági ügyeket, az errõl szóló kormányrendelet a Magyar Közlöny pénteki számában jelent meg.

Az indiai Apollo Tyres Magyarországon valósítja meg elsõ európai zöldmezõs beruházását: mintegy 146 milliárd forintos befektetéssel Gyöngyöshalász közelében épül fel az Apollo gumigyár, amely 975 új munkahelyet teremt majd.

Az Apollo Tyres Gyöngyöshalászon megvalósuló fejlesztése Magyarország aktív befektetõbarát politikájának legújabb sikere - kommentálta a Nemzetgazdasági Minisztérium az Európai Bizottság döntését, amellyel jóváhagyta az Apollo Tyres (Magyarország) Ltd. számára a gumiabroncsgyár felépítéséhez nyújtandó 95,7 millió eurós (mintegy 29 milliárd forint) - regionális beruházási támogatást.

Két helyszínre, Magyarországra és Szlovákiára szûkítette keresését az indiai Apollo Tyres gumiabroncsgyártó – közölte a társaság európai, szubszaharai és amerikai piacaiért felelõs vezetõje.

Két óriásberuházás érkezhet Magyarországra, amely összesen több mint 3 ezer új munkahelyet jelent. Sajtóhírek szerint az indiai Apollo Tyres gumiabroncs-gyártó cég itt építené fel új üzemét.

Visszatérhet Magyarországra a gumiabroncsokat gyártó indiai Apollo Tyres - adta hírül csütörtökön a hvg.hu a Financial Times (FT) gazdasági napilapra hivatkozva.

« 1. oldal »