2024. április 26. Péntek, Ervin.
 

Az Apollo Tyres Gyöngyöshalászon megvalósuló fejlesztése Magyarország aktív befektetõbarát politikájának legújabb sikere - kommentálta a Nemzetgazdasági Minisztérium az Európai Bizottság döntését, amellyel jóváhagyta az Apollo Tyres (Magyarország) Ltd. számára a gumiabroncsgyár felépítéséhez nyújtandó 95,7 millió eurós (mintegy 29 milliárd forint) - regionális beruházási támogatást.

Magyarországon épülhet fel az indiai Apolló cég új gumiabroncs gyártóbázisa, amely 975 embernek adhat munkát. Az Európai Bizottság jóváhagyta az állam által nyújtott 95 millió eurós, csaknem 30 milliárd forintos regionális beruházási támogatást, mivel az megfelel az uniós szabályoknak. Magyarország ezzel egy több hónapja tartó verseny nyert meg Szlovákiával szemben.

Két helyszínre, Magyarországra és Szlovákiára szûkítette keresését az indiai Apollo Tyres gumiabroncsgyártó – közölte a társaság európai, szubszaharai és amerikai piacaiért felelõs vezetõje.

Két óriásberuházás érkezhet Magyarországra, amely összesen több mint 3 ezer új munkahelyet jelent. Sajtóhírek szerint az indiai Apollo Tyres gumiabroncs-gyártó cég itt építené fel új üzemét.

Visszatérhet Magyarországra a gumiabroncsokat gyártó indiai Apollo Tyres - adta hírül csütörtökön a hvg.hu a Financial Times (FT) gazdasági napilapra hivatkozva.

« 1. oldal »