2024. május 25. Szombat, Orbán.
 
Szabadnapos rendõr fogta el a kerékpártolvajtForrás: police.hu
Utolsó módosítás: 2014-06-09 14:06:25
Címkék: Bihari hírek
A tettes Berettyóújfaluban ellopott egy kerékpárt, de a szolgálaton kívüli rendõr tetten érte és elfogta õt. A gyanúsított most a bíróság elõtt felelhet tettéért.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2014. június 5-én 20 óra 40 perc körüli idõben a Biharkeresztesi Határrendészeti Kirendeltség egyik szabadnapos rendõre gépkocsijával leparkolt egy berettyóújfalui áruház elõtt és be akart menni az üzletbe vásárolni. A rendõrnek a bolt kerékpártárolójánál feltûnt azonban egy gyanús férfi, aki egy akkumulátoros flex segítségével levágta a bicikli lakatját, majd felült a kétkerekûre és elhajtott. Nagy Ádám r. fõtörzsõrmester azonnal beült a személyautójába és követni kezdte a tolvajt. Az esetet látta egy arra sétáló állampolgár is, aki a szabadnapos rendõr segítségére sietett és szaladni kezdett a tettes után, majd beült a fõtörzsõrmester autójába és együtt követték a férfit. A rendõr a 47. számú fõúton autójával megállt a tolvaj elõtt, szolgálatba helyezte magát és elfogta a debreceni lakost, valamint telefonon értesítette a rendõrséget. A bejelentést követõen a helyszínre érkezõ járõrök a 38 éves férfit elõállították a Berettyóújfalui Rendõrkapitányságra, ahol a nyomozók Sz. Imrét gyanúsítottként kihallgatták és bûnügyi õrizetbe vették.

A Berettyóújfalui Rendõrkapitányság a terhelttel szemben lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást 2014. június 6-án befejezte és a keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.

A nyomozóhatóság munkatársai a lefoglalt kerékpárt visszaadták a sértettnek.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek