2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Az ország nagy részén heves zivatar és sok esõ várhatóForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-06-24 11:08:35
A heves zivatarok miatt öt megyére másodfokú, hét megyére és a fõvárosra elsõfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. Tizenkét megyében és a fõvárosban a várható sok esõ miatt ugyancsak elsõfokú figyelmeztetés van érvényben.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat keddi, az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint a heves zivatarok miatt Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád és Tolna megyében másodfokú figyelmeztetés van érvényben. Ezekben a megyékben a zivatarokat akár 90 kilométer/óránál erõsebb szél is kísérheti, illetve nagyobb méretû jég is hullhat.

Fejér, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy, Veszprém, Zala és Pest megyére, továbbá Budapestre ugyancsak a heves zivatarok veszélye miatt adtak ki elsõfokú figyelmeztetést.

Figyelmeztettek továbbá, hogy Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom és Pest megyében, valamint a fõvárosban 24 óra alatt több mint 20 milliméter esõ hullhat. Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Somogy és Tolna megyében a felhõszakadás veszélye miatt van érvényben elsõfokú figyelmeztetés. Ezeken a területeken egy-egy zápor, zivatar során rövid idõ alatt 25-30 milliméternél is több esõ hullhat.

Kedden az elõrejelzés szerint a legmagasabb nappali hõmérséklet általában 19 és 26 Celsius-fok között alakul, az északi, északnyugati tájakon délután hûvösebb lesz. Késõ estére 16-22 fokig hûl le a levegõ.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!