2024. március 19. Kedd, József, Bánk.
 
Hõség – Csaknem az egész országra figyelmeztetést adott ki a meteorológiaForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-07-07 14:42:49
Három megye kivételével az egész országra figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat a hõség miatt. Hét megyében és Budapesten másodfokú figyelmeztetés van érvényben.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat által hétfõ reggel az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzés szerint 25 Celsius-fok feletti napi középhõmérséklet várható és ezért elsõfokú figyelmeztetés van érvényben Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Gyõr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna és Veszprém megyében.

Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Pest megyében, valamint a fõvárosban tartósan 25 fok felett alakulhat a napi középhõmérséklet. Ezért ezeken a területeken narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetés van érvényben.

A meteorológiai szolgálat arra is felhívta a figyelmet, hogy hétfõn is nagyon erõs – akár 7,8-as értéket elérõ – UV-B sugárzás várható. Ilyenkor normál bõrtípusnál már 15-20 perc napon tartózkodás esetén is bõrpír keletkezhet. A várható UV-B értékek területi eloszlása megtekinthetõ a weboldalon.

Hétfõn túlnyomóan napos idõ várható. A délutáni, kora esti órákban a Dunától keletre egy-egy zápor, zivatar is kialakulhat. A szél csak zivatar környezetében erõsödik meg. A legmagasabb hõmérséklet 31-34 fok között valószínû. Késõ estére 23-28 fok közé csökken a hõmérséklet.

Az elõrejelzés szerint a hét második felében enyhülhet a kánikula.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!