2024. március 19. Kedd, József, Bánk.
 


A következõ napokban is folytatódik a meleg, nyárias idõ, helyenként akár 32 Celsius-fokig is emelkedhet a hõmérséklet.

Többször lehet számítani esõre, de emellett a hétvégén is folytatódik a napsütéses, 20 Celsius-fok körüli meleg idõ – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-vel.

A jövõ héten többször várható esõ, helyenként zivatar, emellett erõs lesz a szél is, de lehûlés nem várható, több helyen 20 Celsius-fok körüli meleg lehet - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-vel.

A héten sokfelé kell esõre készülni, helyenként jelentõs mennyiségû csapadék is hullhat. Folytatódik viszont az enyhe idõ, néhol akár 16 Celsius-fokig is melegedhet a levegõ – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-vel.

Hogyan lehet melegebb a lakásunkban, ha fával tüzelünk? A következõ tippek betartásával.

Hétfõn még marad a napos, meleg idõ, akár 27 Celsius-fokig is emelkedhet a hõmérséklet. Azután azonban többször is megerõsödhet a szél, lehet zápor, helyenként zivatar is, kissé mérséklõdik a felmelegedés, de néhol még a hétvégén is 20 fok körüli meleg lesz – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálatnak vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos középtávú elõrejelzésébõl.

Az elsõ õszi hétvégén is marad meleg, a néhol 30 Celsius-fok körül is alakulhatnak a maximumok. Ezzel együtt változékony lesz az idõ, többször lehetnek záporok, illetve erõs széllökésekkel kísért zivatarok – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú elõrejelzésébõl, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

A meteorológiai nyár utolsó hetében változékony idõre lehet számítani. A napsütés mellett többször is lehet zápor, zivatar. A hét elején hûvösebb idõ várható, néhol csak 19 Celsius-fokig melegszik a levegõ. Az utolsó nyári hétvégén viszont helyenként 30 fokos meleg is lehet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú elõrejelzésébõl.

Az elmúlt több mint 110 évben mostanáig mindössze kétszer volt ilyen csapadékos, de ugyanakkor meleg a július – közölte a Kovács Tamás, az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) éghajlati szakértõje csütörtökön az MTI-vel. Bonta Imre, az OMSZ elõrejelzési fõosztályának vezetõje hozzátette: szinte minden nyáron elõfordul, hogy néhány napig akár többször is vannak záporos, zivataros idõszakok, az viszont szokatlan, hogy ez – mint most – az idõjárási helyzet gyakorlatilag szinte egész nyáron fennmarad.

Három megye kivételével az egész országra figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat a hõség miatt. Hét megyében és Budapesten másodfokú figyelmeztetés van érvényben.

A héten melegszik a levegõ2014-06-02 12:23:24

A héten is több helyen eshet az esõ, de a nyár elsõ napjaiban fokozatosan melegszik a levegõ, a hétvégén ismét 30 Celsius-fok körül alakulnak a maximumok – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálatnak vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos középtávú elõrejelzésébõl.

A hétvégén a sok napsütés mellett már többfelé kialakulhat egy-egy zápor, zivatar. A hétvégén jellemzõen mérsékelt marad a légmozgás, de a zivatarok környezetében lehetnek viharos széllökések. Ezzel együtt marad a meleg idõ, néhol 32 Celsius-fokig is emelkedhet a hõmérséklet – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálatnak csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú elõrejelzésében.

Az idõjárás elõrejelzés szerint hétvégén Hajdú-Bihar megyében is beköszönt a nyári meleg és a hõmérséklet elérheti akár a 30 Celsius fokot is.

Magyarország térségében a jövõ héten is többször megerõsödik majd a szél, ám ezzel együtt napsütéses, meleg idõre lehet számítani. Többfelé már 20 Celsius-fok fölé is emelkedik a hõmérséklet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú elõrejelzésébõl, amelyet vasárnap juttatott el az MTI-hez.

ÁNTSZ: szerdától másodfokú hõségriasztás

 

Mától másodfokú hõségriasztást rendel el az országos tiszti fõorvos a várható meleg idõ miatt – közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) kedden az MTI-vel.

 

Budapest, 2013. július 22., hétfõ (MTI) – Általános tûzgyújtási tilalmat rendelt el a vidékfejlesztési miniszter hétfõtõl, átmeneti idõre – közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) hétfõn.
Kánikulai hetünk lesz2013-07-08 09:47:37

Hajdú-Bihar – Ha nem is legvadabb arcával, de vendégünk marad a kánikula végig a héten. Néhány fokos enyhülésre csak a hétvégén van kilátás – derül ki az EWS elõrejelzésébõl

Csütörtökön jó idõ lesz, ám itt-ott zápor, zivatar is elõfordulhat. A délutáni órák hõmérséklete már 24 és 31 fok között alakulhat, azonban a hétvégére afrikai meleg érkezik Debrecen térségébe is.

Szombat este éri el az országot észak felõl a hidegfront. Szombaton még átlagosan 27 fok lesz napközben, vasárnap viszont már csak 15 fok várható az országban - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat. Igaz ez Debrecenre és környékére is.

Melegrekordok dõltek meg 2012-04-29 15:08:58

Budapest, 2012. április 28., szombat (MTI) – A budapesti és az országos napi melegrekord is megdõlt szombaton – tájékoztatta Gaál Áron, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa az MTI-t.

Internetes oldalán vallotta be homoszexualitását Ricky Martin hétfõn. A Puerto Rico-i sztár - aki a legnagyobb sikereit a kilencvenes években aratta ...

Pénteken az átmeneti felhõsödést követõen nyugat felõl több órára kisüt a nap. A legmagasabb nappali hõmérséklet az ország jelentõs részén meghaladja a 30 fokot. Hétvégén igazi strandidõnk lesz, szinte egész napos zavartalan napsütésre, helyenként 35 fokot is meghaladó forróságra számíthatunk A rendkívüli meleg miatt hõségriasztást rendelt el az országos tiszti fõorvos.

« 1. oldal »