2024. április 27. Szombat, Zita.
 

Többször lehet számítani esõre, de emellett a hétvégén is folytatódik a napsütéses, 20 Celsius-fok körüli meleg idõ – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-vel.

A záporok, zivatarok valamelyest lassítják a parlagfû pollenkoncentrációjának emelkedését, de az ennek ellenére – elsõsorban az ország déli és keleti részén – továbbra is elérheti a magas, sõt helyenként a nagyon magas szintet is – közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) szombaton az MTI-vel.

A hétvégén többnyire borús lesz az ég, többfelé várható zápor, zivatar. Ezzel együtt hûvösebb is lesz, néhol csak 21 Celsius-fokig melegszik majd a levegõ – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú elõrejelzésébõl.

A héten is folytatódik a változékony idõ. Sok napsütésre és 34 Celsius-fokos melegre, de heves zivatarra, jégesõre, felhõszakadásra is számítani lehet. A hét végére mérséklõdik a nappali felmelegedés, néhol csak 20 fokig emelkedik majd a hõmérséklet – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú elõrejelzésében.

A héten többször is lehetnek záporok, zivatarok, és némileg enyhül a kánikula, de továbbra is marad a nyárias (30 Celsius-fok körüli), meleg idõ – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez vasárnap eljuttatott országos, középtávú elõrejelzésében.

Hétfõre már nemcsak a hõség, hanem a várható heves zivatarok és a felhõszakadás veszélye miatt is figyelmeztetéseket adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A héten is többfelé lehet zápor, zivatar, de emellett egyre több lesz a napsütés. Néhol a leghidegebb órákban sem csökken 19 Celsius-fok alá a hõmérséklet, nappal 30 fok körüli maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos középtávú elõrejelzésébõl.

A várható heves zivatarok miatt három megyére másodfokú, hat megyére elsõfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. Több helyen jelentõs mennyiségû esõre is figyelmeztettek.

A hét elején 30 Celsius-fokig is melegedhet a levegõ, de heves zivatarok is lehetnek. Aztán a hét folyamán többször lesz esõ, zápor, és néhol csak 20 fokig emelkedik a hõmérséklet, a hétvégén azonban ismét több napsütésre lehet számítani – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálatnak vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos középtávú elõrejelzésébõl.

A héten többfelé lehet kisebb esõ, zápor. A kánikula nem tér vissza: a nappali maximumok várhatóan egész héten 30 Celsius-fok alatt maradnak – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú elõrejelzésébõl.

Esõ, zápor várható2013-10-10 14:32:28

Csütörtökön kezdetben a Dunától keletre, majd késõ délutántól a nyugati országrészben fordulhat elõ esõ, zápor. Napközben délnyugat felõl felszakadozik a felhõzet, így hosszabb-rövidebb idõre több helyen kisüt a Nap. A Dunántúlon többfelé megélénkül a délkeleti szél. Délután 14-21°C várható, északkeleten lesz a leghûvösebb.

Megszûnnek a záporok2010-06-17 09:32:39

Hajdú- Biharban nem érdemes otthon hagyni az esernyõt, hiszen hevesebb esõk még lehetnek.

Feltehetõen többszáz millió forint kárt hagyott maga után a hétfõ délutáni szélvihar. A baj Hajdúhadházon és Tégláson a legnagyobb, ahol a vihar számtalan lakó- és középület tetejét felszaggatta, masszív fákat csavart ki tövestõl.

« 1. oldal »