2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
Hidegben a kocsiban2015-02-16 10:00:19

A hidegben a megfelelõen kiválasztott öltözettel is hozzájárulhatunk a biztonságos vezetéshez.

Viharos szél, ónos esõ, havazás, hófúvás is várható a hétvégén. Péntekre több megyére elsõ- és másodfokú figyelmeztetéseket is kiadott az Országos Meteorológiai Szolgálat. A leghidegebb helyeken mínusz 10 Celsius-fokig is hûlhet a levegõ.

A jövõ héten folytatódik a télies idõ: többször várható havazás, megerõsödik a szél, így hófúvás is lehet. Hidegre is készülni kell, több helyen nappal is maradnak a mínuszok - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-vel.

A héten folytatódik a télies idõjárás. Esõre, hózáporra, havazásra és lehûlésre is készülni kell. Több helyen az éjszakai órákban mínusz 10 Celsius-fok körül alakul a hõmérséklet - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-vel.

Felkészülés után szabadtéri sportolással erõsíthetjük szervezetünket a betegségek ellen.

Senki sem szeret hideg idõben kimozdulni a fûtött lakásból. Íme öt érv, ami miatt mégis érdemes.

Ha fázik, vacog, fájdalmat vagy zsibbadást érez, ezek már a kihûlés vagy a fagyás elõjelei!

Az év elsõ hétvégéjén némileg enyhül a hideg: néhol éjszaka sem csökken fagypont alá a hõmérséklet. Emellett ismét várható havazás, hózápor, s a szél is megerõsödik, helyenként viharossá fokozódik - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú elõrejelzésébõl.

Több megyére is figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a szilveszter éjszaka várható rendkívüli hideg, valamint újév napjára az ónos esõ veszélye miatt is. Néhol mínusz 20 fok is lehet.

Ha fázik, vacog, fájdalmat vagy zsibbadást érez – ezek már a kihûlés vagy a fagyás elõjelei!

A következõ napokban is több helyen megerõsödik, viharossá fokozódik a szél, emiatt továbbra is készülni kell hófúvásokra. Emellett folytatódik a lehûlés, Szilveszter éjjelén helyenként mínusz 15 Celsius-foknál is hidegebb lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú elõrejelzésébõl, amelyet vasárnap juttatott el az MTI-hez.

Csípõs reggelekre ébredünk, itt az ideje, hogy felvértezzük magunkat a hideg ellen. Milyen ruhadarabokat, kiegészítõket érdemes ilyenkor beszerezni? Segítünk!

Eleinte esõs, majd hideg lesz a hosszú hétvége idõjárása. Az október 23-i ünnepen többfelé zavarhatja meg esõ, illetve viharos szél a szabadtéri programokat. Szombaton csak néhol, vasárnap várhatóan sehol nem lesz esõ, a leghidegebb órákban már 0 fok alá is hûlhet a levegõ – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdán az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú elõrejelzésében.

Akár 15 Celsius-fokos lehûlést is okozhat hétfõre az ország felé közelítõ hidegfront – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap. Az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú elõrejelzésük szerint július elsõ napjaiban többfelé várható zápor, zivatar, de fokozatosan ismét melegszik a levegõ, vasárnapra már 33 fok is lehet.

A tartós hideg jelentõsen megterheli szervezetünket. A negatív hatásait megelõzhetjük megfelelõ öltözködéssel, meleg ételek és italok fogyasztásával. A vacogás, a fájdalom vagy zsibbadás már a kihûlés vagy a fagyás elõjelei.

Téli kirándulás közben kifejezetten ellenjavallt, utána pedig kifejezetten jót tehet egy pohár forralt bor vagy kupica pálinka. A kis mennyiségû alkohol otthon, a fûtött szobában jól segíti átmelegedni a téli erdõbõl hazatért kirándulót.

Nyugat-Magyarországon már havazik, csütörtökön Debrecen és Hajdú-Bihar térségében még nem fog. Pénteken viszont igen.

A hideg idõjárással összefüggésben december 26-án reggel, Berettyóújfaluban a 47. és 42. számú fõutak keresztezõdése közelében egy földön fekvõ és magatehetetlen állapotban lévõ férfit találtak a rendõrök. A 49 éves, ittas férfihez a járõrök mentõt hívtak és a kórházba szállíttatták.


Hajdú-Bihar - Az országban és megyénkben is sok helyen hóátfúvások nehezítették a közlekedést.


Körösszakál - Nincs gyors megoldás. Egyelõre az sem tisztázott, mi lesz a soktízmilliós tartozással.

Feltehetõen többszáz millió forint kárt hagyott maga után a hétfõ délutáni szélvihar. A baj Hajdúhadházon és Tégláson a legnagyobb, ahol a vihar számtalan lakó- és középület tetejét felszaggatta, masszív fákat csavart ki tövestõl.

A kormány azt kéri az erdõgazdaságoktól, hogy a rászorulók ingyen gyûjthessenek tûzifát.

Kitart a zord télies idõ2010-01-26 18:18:49
Egyelõre meg kell barátkoznunk az idõjárással, marad a sok éves átlagnál hidegebb hõmérséklet. Az elkövetkezõ két hétben biztos, hogy nem lesz számottevõen jobb idõ, a következõ napokban lesz, ahol mínusz 15 foknál is hidegebb lesz.
« 1. oldal »  Következő »