2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
A héten mínusz 10 fok körüli hidegre is készülni kellForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-01-27 09:20:51
A héten folytatódik a télies idõjárás. Esõre, hózáporra, havazásra és lehûlésre is készülni kell. Több helyen az éjszakai órákban mínusz 10 Celsius-fok körül alakul a hõmérséklet - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-vel.

Az országos, középtávú elõrejelzés szerint hétfõ reggelre a Dunántúlon is sokat veszít erejébõl a szél, majd napközben tovább mérséklõdik, már csak élénk széllökések lehetnek. Helyenként valószínû hószállingózás, gyenge havazás. A legalacsonyabb hõmérséklet mínusz 5 és plusz 1 fok között várható, a hóval borított, kevésbé felhõs területeken lesz a hidegebb. A legmagasabb hõmérséklet 0 és plusz 4 fok között alakul.

Kedden napközben átmenetileg mindenütt beborul az ég, némi napsütésre délelõtt keleten, délután nyugaton lehet számítani. Összességében sok helyen várható csapadék. Az ország középsõ területein és északon fõként hó, másutt inkább havas esõ, esõ valószínû. A leghidegebb órákban többnyire mínusz 6 és mínusz 1 fok között, a havas, kevésbé felhõs helyeken azonban mínusz 10 fok körül alakul a hõmérséklet. Napközben mínusz 1 és plusz 5 fok közötti értékekre lehet számítani.

Szerdán elszórtan lehet kisebb zápor, hózápor. A minimumhõmérséklet többnyire mínusz 7 és mínusz 1 fok között valószínû. A nappali maximumok várhatóan 0 és plusz 5 fok között alakulnak.

Csütörtökön délelõtt lehet még némi napsütés, egyébként erõsen felhõs vagy borult lesz az ég. Délutántól egyre többfelé várható csapadék: északon fõként hó, másutt inkább havas esõ, esõ valószínû. Többfelé megerõsödik a szél is. A legalacsonyabb hõmérséklet többnyire mínusz 8 és mínusz 2 fok között, a havas, kevésbé felhõs helyeken azonban mínusz 10 fok körül alakul. A legmagasabb nappali hõmérséklet 0 és plusz 5 fok között valószínû.

Pénteken is sokfelé várható esõ, havas esõ, ónos esõ, északon, északkeleten havazás. Többfelé megerõsödik, az Alföldön viharossá is fokozódhat a szél. A leghidegebb órákban mínusz 4 és plusz 1 fok között, nappal nyugaton és északon 0 és plusz 1, délkeleten plusz 6-7 fok körül alakul a hõmérséklet.

Szombaton többnyire felhõs lesz az ég, helyenként zápor, hózápor is kialakulhat. A legalacsonyabb hõmérséklet mínusz 8 és plusz 1, a legmagasabb hõmérséklet 0 és plusz 8 fok között alakul.

Vasárnap néhol fordulhat elõ zápor, hózápor. A minimumhõmérséklet mínusz 8 és 0, a maximumhõmérséklet mínusz 1 és plusz 4 fok között alakulhat - olvasható az elõrejelzésben.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!