2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
Esõ, zápor várhatóForrás: idokep.hu
Utolsó módosítás: 2013-10-10 15:17:42
Csütörtökön kezdetben a Dunától keletre, majd késõ délutántól a nyugati országrészben fordulhat elõ esõ, zápor. Napközben délnyugat felõl felszakadozik a felhõzet, így hosszabb-rövidebb idõre több helyen kisüt a Nap. A Dunántúlon többfelé megélénkül a délkeleti szél. Délután 14-21°C várható, északkeleten lesz a leghûvösebb.

Távolabbi kilátások

Pénteken hazánk nagy részén ismét több lesz a napsütés, több felhõ nyugaton várható, késõ délutántól a Dunántúlon egyre többfelé alakulhat ki esõ, zápor, néhol akár zivatar. Többfelé megélénkül a délkeleti szél. Enyhe lesz a hajnal, délután 19-25°C-ot mérhetünk.

Szombaton több lesz a napsütés, csak helyenként alakulhat ki zápor. Az Alpokalján idõnként megélénkülhet a délies szél. Az enyhe hajnalt követõen 20-26°C közé melegedhet a levegõ.


Vasárnap nedvesebb légtömeg érkezik fölénk, több helyen várható zápor, helyenként zivatar, majd hétfõn ismét több lesz a napsütés, ekkor inkább csak keleten, északkeleten alakulhat ki záporesõ. A hõmérsékletben nem várható lényeges változás.

 

Orvosmeteorológia

Csütörtökön még gyenge melegfronti hatás fog érvényesülni, így az arra érzékenyeknél migrénes fejfájás, dekoncentráltság, ízületi fájdalmak, illetve alvászavarok jelentkezhetnek, a borongósabb tájakon élõknél fáradékonyság, lehangoltság fordulhat elõ. Helyenként eleredhet az esõ, ne felejtsük otthon az esernyõket! Késõ délutántól nyugaton gyenge hidegfronti hatás okozhat görcsös fejfájást, vérnyomásproblémákat.

 

Közlekedésmeteorológia

Csütörtökön kezdetben a Dunától keletre, majd késõ délutántól elsõsorban az Alpokalján találkozhatunk esõtõl, záporoktól nedves, vizes, csúszós útszakaszokkal. A Dunántúlon a többfelé megélénkülõ délkeleti szél kismértékben ronthatja a jármûvek menetstabilitását. Tartsuk meg a megfelelõ követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!