2024. május 4. Szombat, Mónika, Flórián.
 
Van szolgáltató, de tizenkét ember munkája odalettForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-07-08 14:18:53
A Füteszbõl kivált FÜT-M munkája a Füteszre maradt.

Igazi csiki-csuki az, ami a megyei kéményseprés körül megy. Februárban a megyei szolgáltatást végzõ Fütesz Kft. bejelentette, ezen a néven a vállalat csak Debrecenben szolgáltatna, a hajdú-bihari munkára létrehoznák a FÜT-M Kft.-t. Március végén azon a közgyûlésen hagyta ezt jóvá a debreceni képviselõ-testület, amikor a BM rendeletét (a korábbi kettõ helyett már csak egyszer kell évente ellenõrizni a szilárd tüzelésû kéményeket) beiktatták a helyi szabályozásba. A cég tehát egy idõben született meg a „halálos ítéletével”.

Így nem is csoda, ha múlt hónapban – ahogyan azt a Naplóban megírtuk – bejelentették, gazdasági ellehetetlenülés miatt befejezik a szolgáltatást. Ezután a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság kénytelen volt hivatalból kijelölni egy szolgáltatót. Mivel a legközelebbi cég a Fütesz volt, ezért õket. „A következõ, legfeljebb kilenc hónapban õk látják el a szolgáltatást” – tájékoztatott a katasztrófavédelmi igazgatóság. A Fütesz vezetõje, Magyar György pedig úgy fogalmazott, annyiban változott a helyzet, hogy a megszûnt cég állományából 12 embert nem tudtak átvenni (29-et igen), s így kevesebb emberrel szolgáltatnak ugyanakkora területen.
Kacskaringós úton

- De jogosulttá váltunk állami kompenzációra, így bízunk benne, hogy nullszaldósak leszünk – fejezte ki reményét. Az állami kárpótlás útja is megér egy misét: a cég a debreceni önkormányzatnak, a DMJV az energetikai hivatalnak, az pedig a minisztériumnak továbbítja a kitöltött, minden szinten ellenõrzött és jóváhagyott nyilatkozatot, hogy a pénz – ha megítélik – a minisztériumból az önkormányzaton keresztül visszakerülhessen a Füteszhez.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!