2024. április 27. Szombat, Zita.
 

Úgy emelték a kéményseprés díját, hogy nem emeltek; õsztõl nagy változás is jöhet.

Az önkormányzatoktól a katasztrófavédelem venné át novembertõl a kéményseprési közszolgáltatást egy a kormány honlapján szerdán megjelent törvénytervezet szerint.

A Magyarországi Kéményseprõk Országos Ipartestülete (MKOI) elutasítja a kéményseprõ-ipari közszolgáltatást érintõ törvénymódosítási elõterjesztést - közölte az érdekképviselet pénteken az MTI-vel.

Az önkormányzatoktól a katasztrófavédelem venné át novembertõl a kéményseprési közszolgáltatást egy a kormány honlapján szerdán megjelent törvénytervezet szerint.

A Füteszbõl kivált FÜT-M munkája a Füteszre maradt.

Százharmincezer füstelvezetõ marad ellenõrizetlenül Hajdú-Biharban július elseje után.

A jogszabály-változások és a rezsicsökkentés jelentõs árbevétel kiesést eredményezett.

Az állami intézkedések miatt kiesõ bevételek kompenzációjának elmaradása miatt június 30-át követõen hét megyében financiális okok miatt leáll a kéményseprõ-ipari közszolgáltatás – közölte Vidra Zoltán, a Magyarországi Kéményseprõk Országos Ipartestületének elnöke pénteki szolnoki szakmai összejövetelük után az MTI-vel.

Bár az idén eddig ellenõrzött budapesti lakások 10%-ába nem tudtak bejutni a kéményseprõk, a zárt lakások száma így is jóval alacsonyabb, mint az elmúlt években.

Budapest, 2013. május 17., péntek (MTI) – A kéményseprés díjának csökkentésérõl is döntött a kormány, a módosítás az egy egységnyi munkaráfordításra figyelembe vehetõ legmagasabb, 4000 forintos összeget ötven százalékkal, 2000 forintra mérsékli – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) pénteken.


272 igen és 45 ellenszavazattal, tartózkodás nélkül fogadták el hétfõn azt a jogszabályt, ami akár 30 ezres bírsággal büntetné a kéményseprés elmaradását.

« 1. oldal »