2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Elsõ fokú riasztás a kánikula miattForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-07-17 13:14:38
Éjszaka sem frissül fel a levegõ, párás, nyomott napok következnek.

Péntek 0 órától vasárnap 24 óráig elsõ fokú, azaz a legenyhébb fokozatú, hõségriasztást adott ki az ország területére – így Hajdú-Bihar megyére is – az Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság. A riasztás azt jelenti, hogy a napi középhõmérséklet meghaladja a 25 fokot. Ez leginkább az Alföldön – értelemszerûen megyénkben is –, valamint a nagyvárosokban lesz a jellemzõ.

A hõségriasztás nem elsõsorban a legmagasabb nappali hõmérsékletnek szól, hiszen a várható 32-33 fokos csúcshõmérséklet egyáltalán nem extrém érték, hanem az éjszakák is egyre melegebbek lesznek, és ez emeli meg a napi középhõmérsékletet. A leghûvösebb órákban is 21-22 fok várható. A meleget éjjel és nappal nehezen elviselhetõvé teszi a magas páratartalom.

A nehezen elviselhetõ melegnek a vasárnappal sem szakad vége – derül ki az EWS elõrejelzésébõl. Hétfõn is harminc fok feletti csúcsérték és 20-23 fokos minimum hõmérsékletet várhatók. Utána néhány fokot mérséklõdik a hõség. Keddig csak foltokban alakulnak ki záporok és zivatarok. Kedden és szerdán viszont már több felé és akár igen heves égiháborúk is lehetnek.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!