2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
ÁSZ: elõször ellenõrzik az összes fõiskolát és egyetemet a számvevõkForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-07-17 13:35:55
Az Állami Számvevõszék (ÁSZ) átadta az Országgyûlésnek második félévi ellenõrzési tervét, amelynek részeként elõször vizsgálja az összes egyetemet és fõiskolát – tájékoztatta a szervezet szerdán az MTI-t.

Az ÁSZ közleménye szerint folytatják az állami és egyházi fenntartású felsõoktatási intézmények ellenõrzését, amelynek keretében – ahogyan eddig még sosem – az összes egyetemet és fõiskolát ellenõrzik, lehetõséget teremtve az átfogó ágazati értékelésre – olvasható a közleményben.

Törvényi kötelezettség alapján ellenõrzi az ÁSZ a kampánypénzek felhasználását, a 2014. évi választásokra fordított pénzeszközök felhasználását, valamint véleményezi Magyarország 2015. évi költségvetését. A tájékoztatás szerint 2014-ben is ellenõrzik a Magyar Nemzeti Bank mûködését, valamint folyamatban van a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt érintõ ellenõrzés is.

A dokumentumban szerepel egyebek mellett a Magyar Orvosi Kamara, a Diákhitel Központ és az Országos Betétbiztosítási Alap ellenõrzése is – írták.

Az ÁSZ a tájékoztatás szerint a következõ idõszakban is kiemelt figyelmet fordít azokra a területekre és intézményekre, amelyek szerepet játszanak az államháztartási hiány, illetve az adósságmutató alakulásában.

Az ellenõrzési terv megtalálható az ÁSZ honlapján (www.asz.hu).

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!