2024. április 26. Péntek, Ervin.
 

A felsõoktatási intézmények jelentõs része nem szabályszerûen használta fel a közpénzeket és nem tartotta be a gazdálkodására vonatkozó elõírásokat az Állami Számvevõszék (ÁSZ) által ellenõrzött, 2009 és 2013 közötti idõszakban – mondta az ÁSZ elnöke csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Az Állami Számvevõszék (ÁSZ) a kormány felkérésére megkezdte azon önkormányzatok ellenõrzésének elõkészítését, amelyek a brókerbotrányban érintett vállalkozásoknál fektettek be.

Soron kívüli törvényességi ellenõrzést kér az Állami Számvevõszéktõl (ÁSZ) a kormány azoknál az önkormányzatoknál, amelyek befektettek brókercégeknél – közölte a Miniszterelnökséget vezetõ miniszter csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján. Lázár János arról is beszámolt, hogy április végéig kapja meg a Költségvetési Tanács a jövõ évi büdzsé fõszámait.

Az Állami Számvevõszék (ÁSZ) megállapítása szerint szabálytalanul mûködött az ellenõrzött önkormányzati – többcélú és intézményi – társulások jelentõs része 2008 és 2011 között, és ez akadályozta, hogy átláthatóan és eredményesen lássák el feladatukat.

Az Állami Számvevõszék (ÁSZ) folytatja az országgyûlési választás kampánypénzeinek ellenõrzését: most a parlamentbe jutott pártok azon jelöltjeit vizsgálják, akik az egymillió forintos költségvetési támogatáson felül is költöttek a kampányban – olvasható az Állami Számvevõszék hírportálján.

Az Állami Számvevõszék 2009-12 közötti idõszakot és elsõ lépcsõben nyolc felsõoktatási intézményt érintõ vizsgálata szabálytalanságokat tárt fel a gazdálkodási jogkörök gyakorlásában az intézmények többségénél.

Az Állami Számvevõszék július 30-ig fogadja azon sajtótermékek hirdetési árjegyzékeit, amelyek politikai hirdetést kívánnak közzétenni az október 12-ére kitûzött önkormányzati választást megelõzõ kampányidõszakban – közölte a szervezet internetes oldalán, a www.asz.hu-n szerdán.

Az Állami Számvevõszék (ÁSZ) átadta az Országgyûlésnek második félévi ellenõrzési tervét, amelynek részeként elõször vizsgálja az összes egyetemet és fõiskolát – tájékoztatta a szervezet szerdán az MTI-t.

Közzétette honlapján az Állami Számvevõszék (ÁSZ) az országgyûlési választási kampányban megjelentetett politikai hirdetésekre vonatkozó, sajtótermékek által megküldött tájékoztatókat – közölte az ÁSZ kedden az MTI-vel.

Ezért elsõsorban olyan szervezeteket ellenõriz, amelyek tevékenysége a mutató alakulása szempontjából jelentõs - mondta Domokos László elnök egy konferencián.

Megkezdte a fõvárosi kerületi nemzetiségi önkormányzatok ellenõrzésérõl szóló jelentések nyilvánosságra hozatalát az Állami Számvevõszék (ÁSZ), amely visszatérõ hiányosságokat, szabálytalanságokat tárt fel az ellenõrzések során.

Április közepén a megyei sajtót bejárta a hír városunk pénzügyi helyzetérõl, amit az Állami Számvevõszék vizsgált a 2007 és 2010 közötti idõszakban. A jelentésbõl kiderült: az említett idõszakban húszszorosára nõtt Berettyóújfalu adósságállománya. Mennyire lepte meg az ÁSZ-jelentés a városvezetést? – fordultunk Muraközi István polgármesterhez.

Az Állami Számvevõszékhez (ÁSZ) szerint a cégvezetés rossz döntéseinek hatására a Malévot 13 milliárd forint veszteség érte a rossz jegyértékesítési politika miatt.

« 1. oldal »