2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Emmi: az Oktatási Hivatal elfogadja a külföldi érettségihelyettesítõ igazolásokatForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-07-23 12:39:12
Az Oktatási Hivatal elfogadja azokat az igazolásokat, amelyeket azért adtak ki, mert az érettségi megszerzésérõl szóló okleveleket nem kapják meg idõben egyes határon túli diákok – közölte az Emberi Erõforrások Minisztériuma hétfõn az MTI-vel.

Balog Zoltán tárcavezetõ hétfõn a román oktatásügyi miniszternek küldött levelében azt írta, a román középiskolákban végzett diákoknál általános probléma, hogy a vizsgaközpontok nem állították ki határidõre az érettségi bizonyítványukat, e helyett egy igazolást kapnak. Így a magyar felsõoktatási intézményekbe felvételizõk csak ezzel tudják igazolni érettségi vizsgájuk sikerességét.

Az Emmi hétfõi közleményében azt írta: az Oktatási Hivatal eljárásrendje nem változott a külföldi dokumentumok elfogadása kapcsán, és a hivatal mindent megtesz azért, hogy az itthoni felsõoktatási intézményekbe jelentkezõ határon túli magyar diákoknak pontszámot számítsanak.

Jelezték: az érettségit ideiglenesen helyettesítõ igazolások feldolgozása folyamatos, a befogadás tényérõl az Oktatási Hivatal értesíti az érintetteket.

Balog Zoltán a román oktatási miniszternek írt levelében tájékoztatást kért a megoldási lehetõségekrõl és tájékoztatta arról, hogy az Emmi is megtesz mindent azért, hogy ne érje sérelem az érintett diákokat, ezért az Oktatási Hivatalt az igazolások befogadására szólította fel.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!