2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Csaknem az egész országban felhõszakadásra figyelmeztet a meteorológiaForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-08-06 15:37:45
Két északnyugati megye kivételével az egész országra figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat felhõszakadás veszélye miatt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerda hajnalban az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint Gyõr-Moson-Sopron és Vas megye kivételével az egész országban elsõfokú figyelmeztetés van érvényben. Ezeken a területeken szerdán is kialakulhatnak olyan intenzív záporok, zivatarok, amelyek során rövid idõ alatt jelentõs mennyiségû csapadék hullhat.
Mint írták: szerdán napközben is több helyen várhatók zivatarok. Ezekhez továbbra is leginkább felhõszakadás társulhat, amely során 20-40 milliméternyi esõ is hullhat. Emellett viszont néhol jégesõ és átmenetileg viharos (60-85 kilométer/órás) szél is elõfordulhat.

A Dél-Dunántúlon tartós esõzésre is készülni kell. Leginkább a baranyai részeken akár területi átlagban is nagyobb mennyiségû csapadék hullhat – emelte ki a meteorológiai szolgálat.

Az elõrejelzés szerint a legmagasabb hõmérséklet általában 23-28 Celsius-fok között, északkeleten 29-30 fok körül valószínû, várhatóan a Dél-Dunántúlon lesz a leghûvösebb. Késõ este 20-25 fok valószínû.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!