2024. május 2. Csütörtök, Zsigmond.
 
Több a munka a börtönökbenForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-08-11 13:35:55
A Debreceni Tankerület intézményeibe is kerülnek a BVI-kben elõállított termékek. Végzettségtõl függõen 30-40 ezer forintért, azaz a minimálbér harmadáért dolgoznak a fogvatartottak.

Az elõzetes házként mûködõ Hajdú-Bihar Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben (BVI) a jogerõs szabadságvesztésüket töltõknek kell munkát végezniük, az idei évben 65-en dolgoznak. Az intézmény konyhájában és mosodájában azonban nem csak a saját szükségleteket elégítik ki. Az itt fõtt ételt fogyasztják a szomszédos bíróság alkalmazottai és a rendõrségi fogdán is, de szintén a börtönben mossák a debreceni és a nyírbátori menekülttábor szennyesét.

Miután a kormányzati intézmények elõnyben részesítik a BVI-kben készült termékeket, egyre több a börtönben végezhetõ munka. Érdeklõdésünkre Zahonyay Erzsébet, a Debreceni Tankerület beszerzési referense azt mondta, elsõként a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságától (BVOP) kérnek árajánlatot minden olyan áru vagy szolgáltatás esetében, ami a BVOP-on keresztül beszerezhetõ.

Börtönmunka során készülnek például a rendõri egyenruhák, de a rabok ruhái és cipõi is. A debreceni BVI-ben pedig jövõre kezdõdik egy pékség kialakítása.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!