2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Önkormányzat 2014 – Huszonegy településen függesztenek ki kinagyított szavazólapotForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-09-18 19:24:35
Huszonegy településen olyan sok jelölt indul az október 12-ei önkormányzati választáson, hogy a Nemzeti Választási Iroda (NVI) a nyomdától az õ szavazólapjaikból kinagyítottat is kért. Ezeket kifüggesztik majd, hogy a választók szavazás elõtt könnyebben megtalálhassák jelöltjüket.

Az NVI nyilvántartása szerint tizenkilenc olyan település van, ahol legalább 36-an indulnak az egyéni listán megszerezhetõ képviselõi helyekért. Az NVI ezért úgy döntött, hogy ezeken a településeken – a választópolgárok tájékozódását megkönnyítendõ – kifüggesztik a szavazókörökben a szavazólapok kinagyított képét is.

A jelöltek ugyanis a választáson nem abc szerint, hanem a választási bizottság által kisorsolt sorrendben szerepelnek az igen hosszú – akár kéthasábos – szavazólapon, ami nehezítheti az eligazodást közöttük.

Az NVI nyilvántartása szerint 45 jelölt közül választhatnak Mezõkovácsháza és Kunmadaras, 44 közül Egyek, 41 közül Cserkeszõlõ és Nagykálló, 40 közül Kázsmárk és Felsõzsolca, 39 közül Berekböszörmény, 38 közül Nyírgelse és Záhony, 37 közül Váncsod és Kálmánháza, 36 közül Rakaca, Szendrõ, Õrbottyán, Szentmártonkáta, Tápióság, Nyírmihálydi és Nyírtass választópolgárai.

Van két olyan település – Nagykovácsi és Érpatak – ahol ugyan csak 32 és 25 jelölt indul, de a jelölõszervezetek hosszú neve miatt az NVI úgy döntött, oda is készíttet kinagyított szavazólapképet.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!